Torna el Premi de Poesia Gabriel Ferrater

L’Ajuntament de Sant Cugat publica la convocatòria de la 22a edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater.

El Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater celebra la seva 22a edició amb una nova convocatòria. El premi, fomentat pel Grup 62, la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater i l’Ajuntament de Sant Cugat, continua sent un dels premis de poesia catalana amb més renom del país. Aquest guardó, que en la darrera edició va quedar desert, ofereix una bona retribució econòmica i, a banda, té com a finalitat principal donar veu a nous poetes, artistes poc coneguts, però també consolidar aquells una mica més distingits. El termini per presentar-se a la 22a edició del guardó està obert fins al 31 de gener de 2024. Els autors i autores només poden presentar les obres en llengua catalana, i han de ser úniques i inèdites. Us podeu descarregar les bases aquí.

Foto de Roberto Ruberto (Arxiu Ferrater)

Enguany, l’autor de l’obra guanyadora rebrà 10.000 euros i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó, així com l’edició i publicació del llibre en mans d’Edicions 62. Jordi Cornudella, Anna Maluquer, Marta Pessarrodona, Susanna Rafart i Marc Romera seran els encarregats de donar a conèixer el veredicte el mes de juny de 2024. El cercle es tancarà amb l’entrega del premi i la presentació de l’obra guanyadora a la tardor del mateix any.

El certàmen de poesia, amb vint anys de trajectòria, ha premiat en els darrers anys obres diverses com El càcol de Josep Domènech Ponsatí (2014), Els animals d’hivern d’Eva Baltasar (2015), Deshora de Joan Puigdefàbrega (2016), Fourmillante de Miquel Àngel Llauger (2017/2018), A l’enforcall  de Francesc J. Gómez (2019), Felanitx d’Andreu Gomila (2020), Vent a la mà de Carles Dachs (2021) i El caire Formentera de Carles Rebassa (2022).

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació