Reptes de present i futur en una ciutat moderna

El CaixaForum Macaya proposa un seguit de conferències del 7 de maig al 4 de juny per fer front als reptes presents i futurs de les ciutats

El 55% de la població mundial viu en àrees urbanes, una tendència creixent i que propicia reptes d’adaptació en àmbits com la mobilitat, l’urbanisme, la demografia o la salut de les persones. Per fer front a aquesta realitat, el CaixaForum Macaya organitza (conjuntament amb ISGlobal i l’Observatori Social de la Fundació La Caixa) un seguit de debats i conferències sobre la vida urbana. En total el cicle consta de tres de converses del 7 de maig i al 4 de juny dirigides pel director científic Raül Toran.

Reptes socials del CaixaForum Macaya. Cedida

La primera xerrada, el 7 de maig, tractarà sobre sostenibilitat i autosuficiència a les ciutats. L’arquitecta Nerea Morán i la periodista Pilar Sampietro parlaran sobre com ser autosuficients tant energèticament com en l’àmbit alimentari i les conseqüències per a l’economia de mercat si s’arribés a aquesta autonomia de l’energia i l’alimentació.

El dimarts 21 de maig el focus serà la mobilitat sostenible i els espais compartits. Algunes de les qüestions que s’abordaran seran el creixement de les ciutats amb la bona salut de la ciutadania, examinar els espais públics per fer-los més democràtics o les conseqüències que té créixer enmig d’una ciutat on predomina el trànsit i el soroll. Les expertes participants a aquest col·loqui seran la coordinadora de la iniciativa d’Urbanisme i Salut ISGlobal, Carolyn Daher, i la investigadora postdoctoral d’ISGlobal Mònica Ubalde.

L’últim gran repte, el 4 de juny, anirà a càrrec del subdirector d’Investigació del Center for Postnormal Policy & Futures Studies, Jordi Sierra del Pino i de l’arquitecte i urbanista, Jose Antonio Gras. Es discutirà sobre la democratització de les ciutats i com fer-les inclusives i accessibles per a tothom. D’una banda, l’augment de l’esperança de vida ha comportat un envelliment de la població que fa repensar si l’urbanisme i les infraestructures estan adaptades a les necessitats dels més grans. D’altra banda, la globalització afecta a la mobilitat entre ciutats i canvia la forma de viure de la població, el que implica un seguit de canvis.

Totes les conferències són a les 18:30h i disposen d’entrada lliure amb reserva prèvia des del web del CaixaForum Macaya.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació