Poesia contra la guerra 

El PEN Català celebra el Dia Mundial de la Poesia omplint les xarxes socials de poemes

Blanca Llum Vidal, Marc Giró, Alba Dalmau, Màrius Serra, Mireille Gansel o Jorge Reichmann són alguns dels 80 noms que participen en la campanya del Pen Català en honor al Dia Mundial de la Poesia. La iniciativa consisteix en omplir les xarxes socials de poesia i ha rebut més de 80 poemes que ompliran els canals de Facebook, Instragram, X i Tiktok de PEN Català.

Blanca Llum Vidal. Foto: Laia Serch

És una projecte que neix com a gest de protesta i solidaritat amb els palestins, ucraïnesos i víctimes de totes les violències actuals. Laura Huerga, presidenta de l’entitat afirma: “La poesia i la literatura no aturaran la guerra, però serveixen per donar testimoni, ens mantenen crítics, ens ajuden a imaginar altres mons, empatitzar amb l’altre, i ofereixen un refugi quan només hi ha devastació. 

Els participants han enviat un vídeo recitant un poema de la seva tria, tant de poetes de renom, com ara Shakespeare, Papasseit, Ester Xaragai, Estellés o Maragall, com de poesia de creació pròpia.  A més, els poemes seran recitats en diferents llengües a part del català, com l’àrab, el francès o el castellà. La campanya demana una poesia explosiva, combativa, insurrecta, però també delicada, alegre i divertida gravada en un context de quotidianitat: dinant, rentant els plats, passejant el gos, a l’institut… 

Cal destacar que la proposta ha aconseguit reivindicar que la poesia no té edat, ja que han rebut tant poemes de socis històrics del PEN com poemes recitats pel jovent. Gairebé trenta poemes venen de l’alumnat de l’Institut Janot Martorell i del Centre de Formació d’Adults Francesc Layret, vinculats amb el programa educatiu del PEN. 

En el següent enllaç podeu consultar la llista completa de vídeos que formen part de la campanya, així com els poemes i els poetes que els recitaran.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació