Aledis: una editorial amb mirada al futur

Neix l’editorial ‘Aledis’, oberta a la modernitat, la firma femenina, la tolerància i els canvis socials

L’editora i directora Ma. Rosa Casas, la responsable de màrqueting Irene Bosch i el responsable de logística Aleix Tijero formen l’equip directiu d’Aledis, l’editorial que neix de la inquietud amb els canvis socials i que es compromet a divulgar la veu de la dona a través de l’escriptura, sense desmerèixer ni descartar la publicació masculina. Des de la direcció de l’editorial, volen remarcar el fet que “no és una editorial feminista, és una editorial en femení”. Amb voluntat de fer honor al nom de l’editorial, aquesta defensa els valors del caràcter, la llibertat, reivindicació, irreverència, empoderament, sororitat, lluita i valentia. A més, en veu de l’equip d’Aledis, l’editorial neix de la necessitat de donar a conèixer l’esforç i la qualitat de la paraula escrita -tant d’escriptors i escriptores de renom com novells-, la inquietud de fomentar la llengua catalana i d’aprofundir en gèneres poc publicats en català.

L’equip directiu de l’editorial Aledis

L’editorial es formarà a partir de diverses col·leccions: ‘Història’ o ‘Novel·la històrica’; ‘Romàntica’ o ‘Erotisme’; ‘Novel·la negra’; ‘Narrativa’ o ‘Contes i relats’; ‘Poesia i prosa literària’ i ‘Novel·la juvenil’. La primera col·lecció pretén promoure i fomentar la identitat i la llengua catalana mitjançant el viatge pel temps, per conèixer-ne les arrels, la cultura, la societat, la política, els esports i els personatges rellevants. La col·lecció ‘Romàntica’ abraça la literatura des de la perspectiva de superar els tabús i les repressions dels homes i les dones en les relacions sexoafectives. Una altra de les col·leccions que destaca de la nova editorial és la de la novel·la juvenil, que aposta per obres adreçades a lectors d’entre 13 i 17 anys amb un vocabulari proper al que utilitzen en el dia a dia. En aquest sentit, l’editorial pretén comprendre les seves inquietuds per oferir-los, de manera pedagògica i reivindicativa, allò que busquen, i en la llengua catalana.

Les primeres publicacions de l’editorial sortiran entre els mesos d’abril a setembre del 2022. Alguns dels títols que es publicaran seran Les ombres del destí, de Juan Manuel Rius, El viatge de l’escola del Mar, de Salvador Domènec o Les cares del medalló, de Tessa Julià; tots ells en diferents col·leccions.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació