La Biblioteca Gabriel García Márquez, millor biblioteca pública de l’any

L’equipament ha estat distingit per la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) i Systematic durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació

Aquest dilluns, 21 d’agost, durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per l’IFLA a Rotterdam, s’ha lliurat el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 a la Biblioteca Gabriel García Márquez. La biblioteca compartia nominació amb les biblioteques Janez Vajkard Valvasor Krškov Public Library (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina). La biblioteca, inaugurada el maig de 2022 i obra de l’estudi SUMA Arquitectura, actualment està dirigida per Neus Castellano.

Biblioteca García Márquez | Foto: Pau Cortina, ACN

La Biblioteca Gabriel García Márquez, un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta construïda al voltant d’un pati triangular, és la biblioteca de referència del districte de Sant Martí i el tercer equipament més gran de la xarxa de biblioteques de la ciutat. La biblioteca està dissenyada com un espai d’experiències  diverses , encara que els llibres són el seu element principal i estan presents en tots els espais.

D’aquesta manera, la Gabriel García Márquez s’afegeix a la prestigiosa llista de biblioteques que han rebut aquest reconeixement, les darreres han estat: la Missoula Public Library (EUA), Deichman Bjørvika (Noruega) i l’Oodi Helsinki Central Library (Finlàndia).

El comissionat de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, ha manifestat la seva satisfacció en conèixer el premi i ha recordat que la ciutat va iniciar fa 30 anys un procés al voltant del món de les biblioteques públiques que ha esdevingut emblemàtic en el mapa bibliotecari internacional. Barcelona és una ciutat amb més de 40 biblioteques públiques que són equipaments culturals que fan un paper de referència al respectiu districte i a la ciutat. Sobre la Biblioteca Gabriel García Márquez, Marcé opina que “en aquests moments exemplifica el millor de les biblioteques a Barcelona, i aquest reconeixement és una mostra d’acceptació i admiració sobre el model bibliotecari a la ciutat”.

Aquí podeu recuperar el vídeo de la candidatura:

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació