El viatge d’Ulisses omple el jardí del Palau Robert

L’exposició de vint-i-una il·lustracions de l’Odissea és una col·laboració del Palau Robert i La Casa dels Clàssics en el marc del Festival Clàssics

Àurea Grau Loire

Àurea Grau Loire

Antropòloga i periodista

El Palau Robert i La Casa dels Clàssics col·laboren per tercera vegada en el marc del Festival Clàssics amb l’exposició El Viatge d’Ulisses, una obra de vint-i-una il·lustracions de gran format de l’artista Genie Espinosa i textos adaptats de Meritxell Blay. L’exposició és d’accés gratuït i es podrà visitar al jardí del Palau Robert fins al 30 de novembre.

Exposició ‘El viatge d’Ulisses’ al Palau Robert | Vall Octavio

Enguany, el tema del Festival Clàssics és la immortalitat, un concepte que ha captivat la humanitat durant segles, i que continua sent una de les grans obsessions de la nostra existència. La directora general de Difusió de la Generalitat, Eva Pomares, ha destacat la importància de parlar d’un dels textos fonamentals: “la immortalitat que és un dels grans temes que auguro que ens seguirà preocupant fins i tot en l’era de la intel·ligència artificial i la robòtica”. Ulisses va seguir el seu viatge fins a arribar a Ítaca, vencent a la mort en múltiples aventures però a la vegada renunciant a la immortalitat per a fer-se vell i morir envol­tat dels seus a la seva illa. Ulisses tria ser mortal, però demana a les muses que la seva història perduri. Avui encara llegim l’Odissea, i potser és en la lectura dels clàssics on trobem la clau d’aquesta immortalitat com a humans. 

“He viatjat a terres desconegudes, he arribat fins a la fi del món […] he vist criatures meravelloses, monstres salvatges, caníbals, gegants, éssers inimaginables. I ho he perdut tot”.

Ulisses. L’Odissea.

L’exposició està extreta del llibre editat per Inuk, on Genie Espinosa, il·lustradora, autora de còmics i muralista de Barcelona se submergeix en l’èpica i les aventures de l’Odissea amb la seva pròpia interpretació visual, a partir dels textos adaptats per la filòloga, professora de llatí, grec i cultura clàssica i investigadora, Meritxell Blay. L’adaptació pretén fer arribar aquest clàssic al públic més jove, “volia que la lectura els atrapés per se i que fos Ulisses qui els parles en primera persona, vaig posar-me a la pell d’Ulisses i vaig començar a pensar l’Odissea explicada”, comenta Blay. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació