La dansa metropolitana arriba a Sant Andreu

La cinquena edició del festival Dansa Metropolitana ofereix tres espectacles al SAT!

Ja està en marxa la cinquena edició del festival de Dansa Metropolitana, una aposta per la dansa que vol fer valdre les confluències i la suma de cultures diverses que habiten i configuren les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Considerant que les metròpolis es construeixen al voltant de comunitats humanes de procedències diverses i en constant moviment, el festival vol apropar i fer accessible la dansa a tothom per esdevenir un punt d’unió amb la ciutadania. Fins al 27 de març, el Dansa Metropolitana omplirà d’espectacles els teatres, centres cívics, carrers i places de dotze ciutats. Un dels punts de trobada indispensables serà l’escenari del SAT!, el Sant Andreu Teatre, que acollirà tres propostes diferents del festival.

El col·lectiu Muchacha Muchacha

La presència del Dansa Metropolitana al SAT! arrencarà amb la companyia canadenca Cas Públic que presentarà en dues úniques sessions el dia 20 de març (a les 12 h i a les 17:30 h) l’espectacle 9. Una proposta creada a partir de la Novena Simfonia de Beethoven amb la col·laboració de Cai Glover, un ballarí professional que va superar una disfunció auditiva. La coreògrafa Hélène Blackburn va crear la peça posant en diàleg la diversitat funcional del ballarí amb la del cèlebre compositor alemany que, com és sabut, va compondre la seva darrera simfonia essent completament sord. L’obra converteix l’absència de so en una eina per fer desaparèixer les diferències que ens separen i reivindica el cos com a llenguatge que ens uneix. El dia abans, el dissabte 19 a les 11h, la companyia oferirà un taller familiar a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, on s’abordarà l’ofici de ballarí emprant la discapacitat com a punt de partida per a la creació.

La segona proposta del Dansa Metropolitana que es podrà veure al SAT! serà l’espectacle Mucha Muchacha, opera prima de la jove companyia madrilenya homònima. L’obra arribarà a Barcelona després de ser ovacionada al Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), on va rebre el Premi al Millor Espectacle. Una peça centrada en l’apoderament, la determinació, la llibertat i la cooperació, que fusiona la dansa contemporània i l’espanyola per reivindicar la veu de les dones de la generació del 27, més conegudes com Las Sinsombrero. L’Oriol Puig Taulé ja ens en va parlar a la seva crònica del FITT.

Creada amb la col·laboració de Celso Giménez, membre de la companyia La Tristura, la peça que es podrà veure el pròxim 24 de març a les 20 h va més enllà de reivindicar les artistes de la Generació del 27 per aprofundir en la comunitat, la feminitat i el ritu. “Un espectacle radical”, segons Puig Taulé, “que uneix la violència i la tendresa en dues parts aparentment antagòniques”. Una obra de creació que es desenvolupa a partir del moviment generat per la força, l’esforç, la celebració o l’esgotament físic i que barreja elements tradicionals amb d’altres de contemporanis.

Finalment, els dies 26 i 27 de març, a les 20 h i a les 18:30 h respectivament, el SAT! acollirà l’estrena de Hacemos como que bailamos. Aquesta peça és el resultat d’una investigació al voltant del plaer de ballar duta a terme per Laura Lliteras i Marina Fullana, les creadores darrere de la companyia UNAIUNA. En aquesta ocasió, les exintegrants de la jove companyia IT Dansa, ens ofereixen un viatge sensorial a través de cinc intèrprets que anhelen la desinhibició, la música i el ritme. Un combinat d’hormones i sentiments que imiten la dansa, al mateix temps que se’n burlen. Una proposta humorística i irònica que entén el ball com a subversió, com una revolta dels cossos ensinistrats, encotillats, endormiscats, rendits, exhausts de quotidianitat, de responsabilitat, de vida adulta i de normalitat.

Podeu consultar tota la informació dels tres espectacles, així com la resta de programació del Dansa Metropolitana al web del festival i al web del mateix SAT!.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació