El Llindar del Festival TRO

Videocrònica de la segona sessió del Festival TRO, organitzat per La Sullivan i Edicions Poncianes

Dissabte passat va tenir lloc la segona sessió del Festival TRO. El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa acull per segon any consecutiu aquesta iniciativa d’Edicions Poncianes i La Sullivan, que converteix en relectures performàtiques alguns dels textos publicats per l’editorial. Després d’una primera sessió dedicada a “La Mort”, que en Bernat Puigtobella va relatar en aquesta crònica, el dissabte 4 de novembre es va celebrar “El Llindar”.

La idea era rellegir textos que es troben entre dos llocs: la vida i la mort, la realitat i la ficció, la lucidesa i el deliri. Mireia Sullivan (del col·lectiu La Sullivan) va presentar l’acte, que es va iniciar amb l’actuació de Núria Martínez Vernis i Martí Sales. Els dos poetes van interpretar un fragment del seu recital Alcohols, en què diuen textos d’autors diversos, des de la dita popular “Qui sap la set amb què beuen els altres?” fins al “Cristo de les Farmàcies” de Pepe Sales o “Els somnis pesen, gràvids” de Francesc Garriga.

A continuació, la coreògrafa i ballarina Inés Sybille Vooduness va aparèixer, com per art de màgia, arrossegant-se per terra entre el públic i va interpretar un fragment del seu espectacle Santa de substrat autònom. Es tracta d’una peça de dansa urbana afrodescendent que s’inspira en algunes escenes de la vida de la màrtir Agnès de Roma i les converteix en un dispositiu sincrètic i criollitzat, amb un ésser inquietant pròxim a la transhumanitat. La nuesa que Agnès va cobrir amb la seva llarga cabellera es converteix aquí en cabells artificials aplicats al cos mitjançant velcro. Tot seguit va ser el torn de l’escriptor i assagista Eloy Fernández Porta i el Niño de Elche, que van conversar sobre l’èxtasi a partir del llibre Miserable miracle. La mescalina d’Henri Michaux. La parella va reflexionar sobre el poder recreatiu o productiu de la droga, van criticar la seva romantització per part d’alguns artistes i el cantant exflamenc va interpretar tres cançons lisèrgiques.

Finalment, la segona jornada del Festival TRO va acabar a la terrassa de la Fundació Joan Brossa, on Luis Costa va punxar una sessió de música acompanyada per vermut Yzaguirre. El dj i periodista musical va començar la sessió amb una breu xerrada al voltant del seu llibre Dance usted. Asuntos de baile (Anagrama, 2022), on reflexiona sobre la importància de la música i de la cultura de club, i que va escriure arran de la pandèmia i el tancament dels locals d’oci nocturn.

La pròxima sessió del Festival TRO se celebrarà el dissabte 11 de novembre i girarà entorn del concepte “El Renaixement”. Hi podreu veure les actuacions de la companyia Las Huecas i els poetes Perejaume, Maria Callís, Carles Rebassa, Roser Bastida, Gabriel Ventura, Oriol Sauleda, Raquel Santanera i el músic Marcel·lí Bayer.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació