Les estrenes de la setmana

La història de Raphaëlle Pérez i el Pinotxo de Robert Zemeckis, entre les estrenes destacades de la setmana.

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Aquesta setmana s’estrena Mi vacío y yo, del cineasta valencià Adrián Silvestre, que trasllada al cinema l’experiència vital de Raphaëlle Pérez, que va explicar la seva història de transició a l’obra de teatre Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud. A les plataformes destaca l’estrena del nou film d’acció real de Disney, Pinocho, i de l’última temporada de la sèrie The Good Fight –sèrie derivada de The Good Wife– a Movistar+.

Mi vacío y yo

El realitzador valencià Adrián Silvestre presenta aquest retrat sobre els dubtes, inseguretats, pors i somnis d’una dona trans a partir del testimoni de Raphaëlle Pérez; que ja vam poder veure en escena al muntatge Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud, estrenat al festival Grec 2018 i reestrenat al Teatre Nacional de Catalunya a principis del 2020. Amb producció catalana i un guió a tres mans, elaborat per la mateixa protagonista en col·laboració amb Silvestre i el cineasta Carlos Marqués-Marcet, el film va obtenir el Premi Especial del Jurat –la Biznaga de Plata– al passat Festival de Màlaga.

Fotograma del film ‘Mi vacío y yo’ | ACN/Festival de Màlaga

El col·legi dels animals màgics, doblada en català

Pel·lícula familiar d’aventures fantàstiques de producció germànica. La protagonista és l’Ida, una noia nova a la ciutat a qui li costa fer amics. Un dia, la seva nova professora els anuncia que gràcies a un misteriós viatjant podran escollir un animal màgic de companyia. L’Ida triarà l’astuta guinea Rabbat mentre que en Benni, foraster com ella, escollirà la vella tortuga Henrietta. Quan comencin a desaparèixer objectes de l’escola, els nens i els animals s’hauran d’unir per resoldre el misteri del lladre del col·legi. El film es podrà veure en català a una vintena de municipis.

I això… de qui és?, doblada en català

Nova comèdia familiar francesa protagonitzada per Alexandra Lamy i Philippe Katerine, on la troballa al bany d’una prova d’embaràs que ha donat positiu amenaçarà de trencar l’harmonia familiar d’una família benestant gairebé «perfecte». La mare iniciarà una esbojarrada investigació per esbrinar a qui pertany el test que posarà en dubte totes les certeses familiars. La cinta es podrà veure en català a Barcelona, Cambrils, Lleida, Olot, Palamós, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Valls.

Il Buco

Drama italià basat en fets reals sobre la descoberta, l’agost de 1961, d’una de les coves més fondes del món: l’abisme de Bifurto, a la regió italiana de Calàbria. Dirigida per Michelangelo Frammartino, la cinta narra l’expedició dels dotze espeleòlegs que van protagonitzar la troballa i com es van endinsar en aquesta cavitat de gairebé 700 metres de profunditat. Amb imatges i paisatges impactants, el film va obtenir el Premi Especial del Jurat al Festival de Venècia 2021.

Fotograma del film ‘Il Buco’ | La Aventura Audiovisual

Jaula

Elena Anaya, Pablo Molinero i la jove Eva Tennear protagonitzen aquest film de debut d’Ignacio Tatay produït per Álex de la Iglesia. Es tracta d’una pel·lícula de terror i intriga sobre una parella que topa amb una nena abandonada en una carretera a qui decideixen acollir temporalment. La noia viu dins d’un quadrat dibuixat amb guix obsessionada amb la creença que si en surt, un monstre la castigarà. La parella intentarà descobrir l’enigmàtic passat de la noia i l’origen del seu trauma.

Elena Anaya a ‘Jaula’ | ACN/Sony Pictures

Aquesta setmana també s’estrena la comèdia romàntica Viaje al paraíso, protagonitzada per Geogre Clooney i Julia Roberts; la preqüela del film de terror La huérfana (2009), protagonitzada per Isabelle Fuhrman –la mateixa actriu que va protagonitzar la cinta original de Jaume Collet-Serra– i el drama judicial El acusado, que compta amb  les estrelles franceses Charlotte Gainsbourg i Mathieu Kassovitz en el repartiment, i que gira al voltant d’una acusació de violació intrafamiliar i tot el procés judicial que se’n deriva, durant el qual es posen en dubte totes les versions dels fets, començant per la de la mateixa víctima. També s’estrena el drama mexicà El otro Tom, on una mare soltera amb problemes econòmics intentarà que el seu fill afectat per TDAH no es prengui la medicació després d’un greu accident, fet que l’enfrontarà als serveis socials del país que l’amenaçaran de retirar-li la custòdia del fill.

Julia Roberts i George Clooney a ‘Viaje al paraíso’ | ACN/Universal

Movistar+

La sisena i última temporada de The Good Fight, sèrie derivada de la celebrada i premiada The Good Wife (2009 – 2016), ambdues creades per Michell i Robert King, arriba aquesta setmana a Movistar+. La plataforma també incorpora al seu catàleg la comèdia francesa El brindis, adaptació cinematogràfica de la sèrie homònima de l’il·lustrador francès Fabcaro (Fabrice Caro), i la comèdia Canallas, dirigida per Daniel Guzmán i protagonitzada, entre altres, per Luis Tosar, que es va presentar al març al Festival de Màlaga.

Aquesta setmana, la plataforma també incorporarà Todo ha ido bien, un film sobre l’eutanàsia i el seu acompanyament dirigit pel popular director francès François Ozon –presentat a Canes i Sant Sebastià el 2021– i Primavera en Beechwood, adaptació cinematogràfica de la novel·la Mothering Sunday de Graham Swift, que narra la història d’un romanç prohibit a l’alta aristocràcia anglesa poc després de la Primera Guerra Mundial. El film compta amb Olivia Colman i Colin Firth en el repartiment. Igualment, incorporarà el documental sobre flamenc Nueve Sevillas i el film biogràfic American Underdog sobre el llegendari quarterback Kurt Warner.

Fotograma de la sèrie ‘The Good Fight’ | CBS/Movistar+

Disney+

La plataforma ha estrenat la versió en acció real del seu clàssic d’animació Pinocchio. El veterà Robert Zemeckis firma aquesta adaptació del film de 1940 protagonitzada per un titella creat pel fuster Geppetto i que cobra vida gràcies a la intervenció d’una fada. El titella, aconsellat per un grill parlant, protagonitzarà una gran aventura per convertir-se en un nen de veritat. El nou film està protagonitzat, entre altres, per Tom Hanks, Cynthia Erivo i Luke Evans.

La plataforma també ha incorporat al seu catàleg el darrer film de l’Univers Cinematogràfic de Marvel, Thor: Love and Thunder, dirigit per Taika Waititi i estrenat a principis d’estiu als cinemes. Igualment, estrena la minisèrie Mike, que explora la vida i la carrera del popular boxejador Mike Tyson, i la minisèrie Pistol, sobre la popular banda de punk Sex Pistols. També estrena la nova sèrie argentina de misteri Tierra incógnita i el film sobre el concert que la banda BTS va fer a Los Ángeles, així com la sèrie Growing Up, amb testimonis d’adolescents que arriben a la majoria d’edat, i Bodas de infarto, una sèrie de misteri que comença amb la protagonista envoltada dels cadàvers del seu marit i la seva família el dia del seu casament.

Tom Hanks fa de Geppetto a ‘Pinnocchio’ | ACN/Disney+

Filmin

La plataforma catalana estrena el documental Falso culpable, presentat al passat Festival de Sundance, i que narra com la comunitat asiàtica estatunidenca es va unir per alliberar a Chol Soo Lee, un immigrant coreà condemnat injustament per assassinat el 1973. Igualment, la plataforma incorpora al seu catàleg la neerlandesa Instinto, opera prima d’Halina Reijn on una psicòloga especialitzada en sexualitat s’enamora de l’agressor sexual que està tractant en una presó estatal.

A principis de la setmana vinent, Filmin estrenarà la sèrie italiana We Are Who We Are, del director Luca Guadagnino, conegut pel popular film Call Me by Your Name (2017) abans, però, haurà estrenat el drama belga Ghost Tropic; el drama bèl·lic danès Erna en la guerra, sobre una mare que s’allista per combatre a la Primera Guerra Mundial per protegir el seu fill amb discapacitat intel·lectual, i el musical Music, creat per la cantant Sia i que ens parla de la relació de les persones amb trastorn de l’espectre autista amb la música. Aquesta setmana, la plataforma també estrenarà dos films xinesos: Balloon i The Cloud in Her Room.

Fotograma del documental ‘Falso culpable’ | MUBI/Filmin

Netflix

Aquesta setmana Netflix ha estrenat la sèrie mexicana Diaro de un gigoló, protagonitzada per Jesús Castro, i la sèrie canadenca de ciència-ficció Los imperfectos, on tres estudiants de vint anys s’uniran per capturar el científic que, mitjançant un experiment genètic, els ha convertit en monstres. A principis de la setmana vinent també estrenarà l’anime Cyberpunk: Edgerunners, ambientada a l’univers del videojoc Cyberpunk 2077 creat per l’empresa polonesa CD Projekt. El nou anime és obra dels realitzadors Masahiko Otsuka i Hiroyuki Imaishi, conegut per ser l’artífex del celebrat film Promare (2019).

Aquesta setmana Netflix també estrena la sèrie coreana Narcosantos, on un home s’involucra en una operació secreta del Servei Nacional d’Intel·ligència de Corea del Sud per capturar el narcotraficant que controla Surinam, un país de Sud Amèrica, i la cinquena temporada de la sèrie d’acció Cobra Kai, basada en la saga de Karate Kid (1984 -1989) i amb l’actor Ralph Macchio –de les pel·lícules originals– encapçalant el repartiment.

Fotograma de la sèrie ‘Narcosantos’ | Cho Wonjin/Netflix/ACN

HBO Max i Apple TV+

HBO estrena la sèrie Salvar al rey, un documental sobre com la maquinària de l’estat ha protegit el rei emèrit Joan Carles I, mitjançant conspiracions i pacte de silenci per ocultar els seus escàndols. Per la seva banda, Apple TV+ estrena Somos valientes, una docusèrie presentada per Hillary i Chelsea Clinton, mare i filla, que convida a la reflexió sobre què significa ser valent amb la col·laboració de diversos artistes, pioners i activistes.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació