Les estrenes de la setmana

El Déu del tro, Thor, la vint-i-cinquena pel•lícula del Detectiu Conan i la primera producció de Netflix doblada al català, entre les estrenes destacades de la setmana.

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

L’inesgotable univers Marvel torna a ser protagonista de les estrenes de la setmana. Arriba als cinemes una nova entrega de la saga de Thor. Thor: Love and Thunder és el quart film protagonitzat pel Déu del tro encarant per Chris Hemsworth i manté la comicitat de la darrera cinta, Thor: Ragnarok (2017), també dirigida per Taika Waititi. Igualment, aquesta setmana s’estrena la vint-i-cinquena pel·lícula de la popular saga d’animació del Detectiu Conan, el personatge creat per Gôshô Aoyama a mitjans dels anys noranta, i que es podrà veure en català a més d’una quarantena de cinemes. A les plataformes destaca l’estrena de la primera producció de Netflix doblada al català, el film d’animació El monstre marí, i les diverses incorporacions de films a Movistar+ i Filmin.

Natalie Portman i Chris Hemsworth a ‘Thor: Love and Thunder’ | Jasin Boland/Marvel Studios/ACN

Thor: Love and Thunder

La quarta fase de l’Univers Cinematogràfic de Marvel segueix el seu desplegament amb l’esperada quarta pel·lícula protagonitzada per Thor, el Déu del Tro, el personatge de Stan Lee i Jack Kirby creat el 1962 que va debutar al cinema el 2011 amb un film dirigit per Kenneth Branagh. L’actriu Natalie Portman reprèn el seu paper de Jane Foster dins de la saga protagonitzada per Chris Hemsworth i l’actor Christian Bale interpreta a un nou i perillós malvat: Gorr, el Carnicer de Déus. Michael Giacchino, el compositor que més films de Marvel ha musicat –especialment la saga d’Spider-man protagonitzada per Tom Holland– s’encarrega de la banda sonora del film.

Natalie Portman i Chris Hemsworth a ‘Thor: Love and Thunder’ | Jasin Boland/Marvel Studios/ACN

Detectiu Conan: la núvia de Halloween, dobalda al català

Vint-i-cinquena pel·lícula d’aquesta popular saga d’anime basada en el manga creat el 1994 per Gôshô Aoyama i que des del 1996 s’emet per televisió. Susumu Mitsunaka, responsable de l’animació dels films i les sèries del popular manga Haikyuu!, es converteix així en el novè director en adaptar al cinema les aventures del jove detectiu, prenent el relleu de cèlebres animadors com Kenji Kodama, Yasuichiro Yamamoto o Kôbun Shizuno, entre altres. La trama de la pel·lícula gira entorn del casament dels detectius Sato i Takagi i es podrà veure, doblada al català, a més de quaranta cinemes de trenta-un municipis.

Benediction

Pel·lícula guanyadora del premi al millor guió al darrer Festival de Sant Sebastià. El reconegut cineasta britànic Terence Davies dirigeix aquesta cinta de gènere bèl·lic que ens explica la història real de Siegfried Sassoon, un soldat supervivent de la Primera Guerra Mundial, reconvertit en un poeta antibel·licista molt crític amb les polítiques del seu govern. Admirat per l’aristocràcia literària de l’època, Sasson va haver de lluitar per superar els terrors de la guerra i acceptar la seva homosexualitat. Jack Lowden encapçala el repartiment del film.  

Fotograma de ‘Benediction’ | ACN

Moneyboys

Opera prima del director xinès establert a Àustria Yilin Chen Bo (C. B. Yilin). Un drama romàntic que ens mostra una cara poc coneguda de la Xina: el de la prostitució masculina. El protagonista del film s’haurà d’enfrontar a la seva família, que no accepta la seva forma de viure ni la seva homosexualitat, però, en canvi, obre els braços als seus diners.  

Fotograma del film ‘Money Boys’ | ACN

Mali Twist

El director francès Robert Guédiguian, conegut per films com Marius i Jannette (1997), La ciudad está tranquila (2000) o Les neus del Kilimanjaro (2011), amplia la seva filmografia amb aquest drama romàntic ambientat a la Mali postcolonial dels anys seixanta i que es va presentar a la Seminici de Valladolid la tardor passada. Protagonitzada per Stéphane Bak, Dioucounda Koma i Issaka Sawadogo, entre altres, la cinta se centra en un jove socialista que s’enamora d’una jove acorralada per un matrimoni acordat en un país en plena renovació política.

Fotograma del film ‘Mali Twist’ | ACN

Aquesta setmana també s’estrena el film bèl·lic La batalla del lago Changjin, el més taquiller de la història de la filmografia xinesa, que exalta la victòria xinesa contra els Estats Units en aquesta crucial batalla de la Guerra de Corea (1950 – 1953), també coneguda com a batalla de l’embasament Chosin. Igualment, arribaran als cinemes el documental musical sobre el grup noruec A-ha –autors de la popular cançó Take on Me– i els drames En el filo, pel·lícula russa sobre la rivalitat entre dues tiradores d’esgrima, i Lingui, lazos sagrados, dirigida per Mahamat-Saleh Haroun i que ens endinsa en una història de sororitat en un petit poble dels afores de N’djamena, la capital del Txad, un país on l’avortament està prohibit per la llei i la religió.

Fotograma del film ‘La batalla del lago Changjin’ | ACN

Netflix

Netflix estrena la seva primera producció doblada en català, el film d’animació El monstre marí, del reconegut animador estatunidenc Chris Williams, director de pel·lícules com Big Hero 6 (2014) i Vaiana (2016). La plataforma també estrena el film de terror taiwanès Maleficio i la comèdia romàntica adolescent francesa Las amistades peligrosas, que adapta molt lliurement la novel·la homònima de Pierre Choderlos de Laclos. A principis de la setmana vinent, la plataforma incorporarà al seu catàleg la pel·lícula Malnazidos, codirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro, que va inaugurar el Festival de Sitges 2020 i que ens mostra com nacionals i republicans deixen de banda les seves diferències per combatre una invasió de zombis.

Pel que fa a les sèries, Netflix ha estrenat la tercera temporada de Control Z, la segona temporada de la policíaca Capitani i la nova sèrie alemanya Mal negocio, sobre un ambiciós economista que vol triomfar costi el que costi. Aquesta setmana la plataforma també estrenarà La noche más larga, una sèrie d’acció dirigida per Òscar Pedraza, Víctor Sierra i Xosé Morais, protagonitzada per Alberto Ammann i Luis Callejo, i amb el català David Solans en el repartiment, i la docusèrie Cómo cambiar tu mente, que seguint les investigacions de Michael Pollan explora la història de les substàncies  psicoactives i al·lucinògenes.

Fotograma del film ‘El monstre marí’ | Netflix

Movistar+

A partir de dimarts, Movistar+ oferirà els darrers episodis de la sisena i última temporada de Better Call Saul i la segona temporada de la sèrie documental d’animals Dynasties. Així mateix, la plataforma estrena aquesta setmana dos episodis més de l’adaptació de Crims, de Carles Porta, disponible tant en català com en castellà.

La plataforma també incorpora diverses pel·lícules com La famíia Bloom, protagonitzada per Naomi Watts i que vam poder veure al BCN Film Fest 2021; el documental Jeremy Thomas, una vida de cine, presentat al BCN Film Fest 2022; la taquillera Spider-Man: no way home, de l’Univers Cinematogràfic de Marvel; el thriller estatunidenc Zeros and Ones i el drama familiar italià Tres pisos, dirigit per Nanni Moretti.

Naomi Watts a ‘La família Bloom’ | Broadtalk/Made Up Stories

Filmin i Amazon Prime

Filmin estrena aquest divendres en exclusiva a l’Estat Mi identidad secreta, un drama d’època francès protagonitzat per Lyna Khoudri i Sabine Azéma. Es tracta d’una adaptació força lliure de la novel·la La nueva Magdalena (1873) de Wilkie Collins feta per la cineasta Aurélia Georges. Igualment, incorpora al seu catàleg el drama romàntic Only you, dirigit per Harry Wootliff i protagonitzat per Laia Costa i Josh O’Connor, i la sèrie britànica d’advocats The Split, creada per Abi Morgan i Jessica Hobbs.

Per la seva banda, Amazon Prime Video estrena la sèrie basada en crims reals Sapo, S.A. Memorias de un ladrón, on Jon Imanol Sapieha Candela, conegut com a Sapo, narra en primera persona la seva història i la dels seus cops més cèlebres. La sèrie també es veurà, més endavant, als canals del grup Mediaset. Igualment, la plataforma incorporarà al seu catàleg la pel·lícula romàntica futurista alemanya El hombre perfecto, protagonitzada per Maren Eggert, premiada a la Berlinale 2021 per la seva actuació en aquest film, i la comèdia absurda de terror Willy’s Wonderland, protagonitzada per Nicolas Cage.

Fotograma del film ‘Mi identidad secreta’ | ACN

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació