Les estrenes de la setmana

«Malnazidos», l’adaptació cinematogràfica de l’obra «Escape Room», el film d’animació «Red» i dues pel·lícules nominades als Oscar, entre les estrenes destacades de la setmana

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Arriba als cinemes Malnazidos, la pel·lícula codirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro que va inaugurar el Festival de Sitges 2020 i on una insurrecció zombi irromp enmig de la Guerra Civil Espanyola. També l’adaptació cinematogràfica de l’obra de teatre Escape Room, la comèdia de Joel Joan i Héctor Claramunt que ha estat en cartell quatre temporades seguides i dues noves pel·lícules nominades als Oscar: Cyrano i La peor persona del mundo. A les plataformes destaca l’estrena de Red, el darrer film d’animació de Disney i Pixar que es podrà veure doblat al català, i la pel·lícula de ciència-ficció i aventures El proyecto Adam a Netflix.

Malnazidos

Un grup de combatents de la Guerra Civil Espanyola hauran d’aliar-se per fer front a un adversari comú, una invasió de zombis. Nacionals i republicans hauran de deixar les seves diferències a banda per poder sobreviure en el nou film de Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro basat en la novel·la Noche de Difuntos del 38 (2012) de Manuel Martín Ferreras adaptada al cinema pels guionistes Jaime Marqués Olarreaga, Alberto Fernández Arregui i Cristian Conti. Una aventura de terror i comèdia, rodada en part a Catalunya, que compta amb diversos intèrprets catalans en el repartiment com Miki Esparbé, Álvaro Cervantes, Manel Llunell o Dafnis Balduz, entre altres.

Fotograma del film “Malnazidos” | ACN/Sony Pictures

Escape Room: la pel·lícula

Després de quatre temporades escèniques d’èxit, arriba l’adaptació cinematogràfica d’aquesta comèdia feta a quatre mans per Héctor Claramunt i Joel Joan. El mateix Joan, acompanyat d’Ivan Massagué, Paula Vives, Mònica Pérez i Ferran Carvajal, traslladarà a les pantalles l’aventura de quatre amics que posaran a prova la seva amistat per poder sortir d’un escape room en el qual han quedat atrapats. La pel·lícula suposa el debut cinematogràfic de Claramunt, conegut per ser el cocreador de la sèrie El crac (2014 – 2017) juntament Joan, i planteja una reflexió sobre com els humans afrontem les situacions límit.

L’actor Joel Joan al film “Escape Room: La pel·lícula” | ACN/Filmax

Cyrano

Nominat als Oscar a millor vestuari, arriba als cinemes aquest drama musical dirigit per Joe Wright que adapta el musical homònim d’Erica Schmidt estrenat el 2018; basat, al seu torn, en el clàssic de la literatura dramàtica Cyrano de Bergerac (1897) d’Edmon Rostand. El popular actor Peter Dinklage –conegut per encarnar al personatge de Tyrion Lannister a la sèrie Juego de tronos (2011 – 2019)– pren el relleu de Gérard Depardieu, el darrer actor en traslladar al cinema les aventures del famós poeta i espadatxí francès.  

Fotograma del film “Cyrano” | Peter Mountain/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Universal Pictures/ACN

La peor persona del mundo

Nominada a millor guió original i a millor pel·lícula internacional als premis Oscar, aquesta pel·lícula noruega de Joachim Trier ens mostra la crisi existencial de la Julie, una jove a punt d’entrar a la trentena que es veu atrapada en un triangle amorós entre la seva parella, l’Aksel, un novel·lista gràfic més gran que ella que la pressiona perquè abandoni la seva faceta més creativa, i l’Eivind, un jove que coneix en una festa. Renate Reinsve va ser guardonada com a millor actriu al passat festival de Canes pel seu paper com a Julie.  

Renate Reinsve, protagonista del film “La peor persona del mundo” | Oslo Pictures/Snowglobe Films/arte France Cinéma

Introduction, VOSC

Hong Sang-soo, el cineasta sud-coreà que va rebre l’Os de Plata a la millor direcció en el Festival de Berlín 2020 per La dona que va fugir, va ser guardonat amb l’Os de Plata al millor guió en l’edició de l’any 2021 per Introduction. Ara arriba a les nostres pantalles –en versió original i subtitulada en català a algunes sales– aquest film que ens endinsa en els dilemes amorosos d’en Youngho i en les expectatives que els seus pares dipositen en ell, un acupuntor de prestigi amb qui manté una relació distant i una mare inquieta, que vol que se centri en la seva carrera.

Fotograma del film “Introduction” | ACN/Atalante Films

Netflix

Netflix estrena la sèrie Érase una vez…pero ya no del director i creador mexicà Manolo Caro. La sèrie és una comèdia musical que revisita els tradicionals contes de fades. La producció explica la història de dos amants separats tràgicament que han de retrobar-se en una altra vida per trencar l’encanteri que va caure damunt del poble on viuen. L’arribada de dos turistes posarà en risc l’única possibilitat dels amants de trencar el malefici. Aquesta setmana també ha estrenat la sèrie saudita El amor, la vida y un montón de cosas más, que explora les relacions amoroses en diversos països àrabs i una sèrie documental sobre Andy Warhol.

La plataforma també estrenarà la pel·lícula El proyecto Adam, dirigida per Shawn Levy –conegut per la saga de Noche en el museo (2006 – 2014) i la seva participació en la sèrie Stranger Things– que barreja la ciència-ficció i el cinema d’aventures. Protagonitzada per Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner i Zoe Saldana, entre altres, el film ens explica la història d’un viatger temporal de l’any 2050 que queda atrapat al 2022 i necessitarà l’ajuda del seu jo de 12 anys per salvar el futur.

Ryan Reynolds, protagonista del film “El proyecto Adam” | Doane Gregory/Netflix/ACN

Movistar+

La plataforma incorporarà al seu catàleg Charaltán, de la cineasta polonesa Agnieszka Holland, una adaptació de la història real del remeier txec Jan Mikolasek que durant els anys trenta, en l’època de guerra i postguerra, va tractar sense distinció a rics i pobres, a nazis i comunistes. La seva popularitat, però, va acabar fent nosa a les autoritats polítiques i va haver de demostrar la validesa del seu mètode davant dels tribunals. També incorporarà el film Destí a Brighton, tota una celebració de la cultura mod britànica dels anys seixanta que vam poder veure en català als cinemes a principis de febrer.

Entre les estrenes també destaca la sèrie de la BBC Esto te va a doler, protagonitzada per Ben Whishaw, on a través d’altes dosis d’humor negre es mostra el dia a dia d’un metge resident. La sèrie, de set capítols, està basada en les memòries bestseller del metge i guionista Adam Kay. Altres títols que s’incorporen aquesta setmana a Movistar+ són un documental sobre la novel·lista Jackie Collins; el thriller estatunidenc Cazador blanco i la darrera entrega de la saga de terror de La Purga (2013 – 2021).

Ben Whishaw, protagonista de la sèrie “Esto te va a doler” | ACN/Movistar+

Filmin

Filmin estrena la primera temporada de la sèrie Close to me, basada en la novel·la homònima d’Amanda Reynolds, que compta amb Connie Nielsen i Christopher Ecclestone al capdavant del repartiment. Una dona perd la memòria en un accident i no recorda res del que li ha succeït l’últim any; la protagonista haurà d’investigar i reconstruir el que realment va passar durant la nit de l’accident. També estrena la minisèrie de dos episodis Fabian, basada en la novel·la homònima d’Erich Kästner, que explica la història d’un amant abandonat enmig de la caiguda de la República de Weimar.

També incorpora al catàleg els drames romàntics La violinista, del director finlandès Paavo Westerberg, i ¡Al abordaje!, del francès Guillaume Brac i el documental basc Aztarnak (Huellas), que s’endinsa en la criança dels fills,i el navarrès Dardara, dedicat a Gorka Urbizu, compositor, guitarrista i vocalista del grup de rock alternatiu Berri Txarrak.

Fotograma de la sèrie “Close to me” | ACN/Filmin

Disney+, HBO Max i Amazon Prime

Disney+ estrena en català Red, la darrera pel·lícula d’animació de Disney i Pixar, dirigida per Domee Shi, guanyadora de l’Oscar pel curtmetratge Bao (2018) que anticipava el film Els increïbles 2 i que va ser el primer curtmetratge de Pixar dirigit per una dona. La pel·lícula se centra en la Mei Lee, una nena de 13 anys una mica estranya, però segura de si mateixa, que es debat entre ser la filla obedient que vol la seva mare i el caos típic de l’adolescència i que té el do o la maledicció de convertir-se en un panda vermell gegant cada cop que s’emociona massa.

A HBO Max s’estrena la minisèrie La línia roja on la vida de tres famílies quedaran connectades  després que un policia blanc dispari per error a un metge afroamericà a Chicago i a Amazon Prime Video arriba una sèrie documental sobre els atemptats terroristes viscuts a Madrid l’11 de març del 2004, una segona entrega de la sèrie El desafío que, en la seva primera temporada va tractar la història d’ETA. 

Fotograma de “Red” | Disney/Pixar/ACN

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació