Una innocentada involuntària

29.12.2014

Els mitjans de comunicació han agafat tantes ínfules de responsabilitat mediàtica que des de fa uns quants anys ja no ens regalen cap innocentada el dia de Tots Sants. Ens hem de consolar amb les brometes de particulars que, gràcies a les xarxes socials, poden prendre una volada considerable en un dia com aquest.

Innocentada-Guardiola

Ahir, L’illa dels Llibres anunciava en portada que Josep Guardiola publicarà una novel·la abans de Sant Jordi. La broma ha funcionat perquè ha comptat amb la complicitat de l’editor de Periscopi, Aniol Rafel, que s’ha prestat a fer unes declaracions per seguir el joc, però sobretot perquè malauradament hauria estat una notícia del tot normal i previsible si hagués estat verificada. Ara que el respecte pel gènere està per terra i tothom s’atreveix a escriure una novel·la, des de polítics fins a cantants, una noticia com aquesta és prou versemblant. Per això ha funcionat. Bon tanto del Jordi Milián!

En canvi, als amics del musical Fang i setge se’ls ha vist de seguida el llautó quan han anunciat que la delegació del govern els ha enviat un requeriment demanant una còpia en castellà de l’argument de l’obra i les lletres de les cançons per un possible delicte d’incitació a la violència i al separatisme. Tot apunta que la delegada del govern és dislèxica i que allà on diu Fang

2 Comentaris
  1. El problema basc ens ha anat molt malament, ja que a les Espanyes s’ha confós l’indiscutible desig d’emancipació dels catalans de l’Estat espanyol amb el terrorisme, que sí que s’ha practicat al País Basc.

  2. Encertadíssima reflexió respecte de la supòsada germanor Catalunya -Pais Vasc. Han rebut sempre el nostre escalf i han respost ben sovint amb fredor i silencis interessats