La vintena: tria la teva pròpia aventura 

Benvinguda al primer joc interactiu que t'ajudarà a navegar els millors anys de la teva vida

indicatiu

indicatiu

mocatriu (model, cantant & actriu)

Benvinguda al primer joc interactiu que t’ajudarà a navegar els millors anys de la teva vida.

Escenari 1

Bon dia, a treballar! Hora d’anar a una oficina plena de gent que no et pren seriosament. La vida és això? Seure davant d’un ordinador durant hores, calculant els intervals entre què vas al lavabo per assegurar-te que ningú es pensi que tens algun tipus d’incontinència? Aquesta feina t’està ajudant a fer currículum. Però currículum per a què? Et preguntes si hi ha un ésser omnipotent a qui realment li importa la teva trajectòria laboral. Potser Déu ha mort i només queda LinkedIn. Has d’aturar aquest atac de pànic i prendre una decisió:

a) Deixar la feina immediatament i comprar vols per marxar uns mesos a Tailàndia* (ves a l’Escenari 2)

b) Prendre’t un descans de deu minuts mentre fas un test del Buzzfeed per saber quin personatge de Girls ets (ves a l’Escenari 3)

*Per triar aquesta opció es necessiten 4000 euros.

Escenari 2

Benvinguda a Tailàndia! Has arribat aquí gràcies al teu esperit molt aventurer i un compte bancari ple de diners dels teus pares. Ara podràs gaudir d’uns mesos de tranquil·litat, surf i sol, sense haver de trobar massa a faltar casa teva: tothom del teu hostel serà català! Podràs aprofitar per centrar-te en els teus dos hobbies: vibrar i fluir*. Després d’uns mesos viatjant, descobrint-te a tu mateixa (realment hi ha tant a saber sobre tu que et calien tres mesos de recerca intensiva?), i sobretot, fent-li moltíssim pal a qualsevol persona que et segueix a Instagram, és el moment de fer el següent pas:

a) Fer-se travel influencer i viure d’això tota la vida (opció no disponible)

b) Tornar a Barcelona a plantejar-te la teva vida (ves a l’Escenari 4)

*Fluir i vibrar tenen un cost aproximat de 100 euros al dia.

Escenari 3

El resultat del test és: 72% Hannah, 14% Marnie, 10% Jessa i 4% Shoshanna. El tornes a fer perquè sempre havies suposat que eres més Shoshanna que Marnie. Et planteges contactar amb la teva psicòloga a qui vas fer ghosting fa uns mesos per comentar aquests resultats, però decideixes que surt més a compte invertir els 60 euros en una cosa més profitosa a llarg termini: un abric del Zara a qui li queden dos dies de vida útil perquè a Barcelona mai més tornarà a fer menys de vint graus a l’hivern. Un cop acabada la jornada laboral, has de decidir com passar la tarda:

a) Quedar amb els teus amics per fer birres (ves a l’Escenari 6)

b) Anar al gimnàs i/o intentar trobar quina és la teva ambició en aquesta vida (ves a l’Escenari 4)

Escenari 4

Oh no! T’has parat a pensar en la teva vida durant més de deu minuts i has entrat en crisi. Tot i que per tu, el concepte “crisi” sempre ha anat lligat a allò que va passar a quart de primària que va fer que els teus pares deixessin de comprar iogurts de marca i tovalloletes Kandoo, pels grecs, crisi també significa oportunitat!* El teu contracte de feina temporal d’estudiant en formació que sospites que vulnera la reforma laboral se t’acaba d’aquí a dos mesos? Ho has deixat amb la teva parella de fa cinc anys perquè has decidit que el pare dels teus futurs fills no pot ser algú que et posi les banyes cada cop que es fot speed? No pateixis! Tens moltíssimes opcions:

a) Mudar-se a Granada a fer un màster en gestió cultural i ser cambrera (no has estat mai cambrera i tothom t’ha dit que és una feina molt dura, però la teva versió del futur que és feliç a Granada segur que ho portaria bé) (ves a l’Escenari 5)

b) Posar-te una foto de perfil del LinkedIn i intentar treballar per la Generalitat de Catalunya com a funcionari interí (ves a l’Escenari 1)

*No queda clar si després del 2009 els grecs encara tenen aquest concepte de la paraula o simplement un profund ressentiment cap a la UE. S’hauria d’investigar.

Escenari 5

T’encanta la teva nova vida a Granada. Sents que has pres la decisió correcta. Però… fins quan? Passen els mesos i t’adones que per més lluny que marxis, mai acabes d’escapar-te de tu mateixa. Tant de bo algú t’hagués avisat, o existís algun llibre/pel·lícula/cançó dedicada a aquest concepte. Malgrat que hagis fet amics, et comences a plantejar si és gent que realment et coneix, i tot el que fa un temps era nou i emocionant, ara està començant a entrar en un terreny ambivalent. Al màster li queda un mes, què fas?

a) Tornar a Barcelona (ves a la Secció 6)

b) Prendre’t uns mesos per viatjar i trobar-te a tu mateixa (ves a la Secció 2)

Escenari 6

Visca, ets al bar amb els teus amics! Algun dia seràs gran i serà difícil veure’ls tan sovint (veus difícil el tema de la criança compartida encara que el típic amic hippie t’asseguri que ho està impulsant amb “els de l’esplai”). Has d’aprofitar que ara ets jove i pots fer això, o marxar a Tailàndia o Granada o fins i tot entrar a una secta durant una temporada per després sortir-ne i valorar més la vida. A més, el cap de setmana no està per estressar-te pensant en el futur, sinó per:

a) Marxar fora de Barcelona amb els teus amics de sempre i drogar-te amb drogues sense haver de pensar en les conseqüències de l’endemà (ves a la Secció 7)

b) Quedar-te a Barcelona amb els teus amics de tota la vida i drogar-te amb drogues sense haver de pensar en les conseqüències de l’endemà (ves a la Secció 7)

Escenari 7

Com pot ser que després del dissabte arribi el diumenge? I t’hagi tornat a agafar desprevinguda? Si has arribat fins aquí, vol dir que has provat el ventall sencer d’opcions i has acabat on sempre: a la teva habitació mirant Frances Ha mentre amb el mòbil poses Reels d’una noia fent-li ASMR al seu gat. Algun dia aquesta època de la teva vida et servirà per escriure unes memòries que inspiraran molts pòdcasts en directe. Fins llavors, fes l’únic que no has fet encara, un petit acte radical per ajudar-te a prendre el control sobre la teva vida: torna’t a tenyir el cabell.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació