
Ordre i Aventura
A l’Ateneu tenim un patrimoni que no té cap altre centre de la ciutat i en comptes de posar-lo en valor avui, de treure-hi allò etern, passegem mòmies i tapem forats
A l’Ateneu tenim un patrimoni que no té cap altre centre de la ciutat i en comptes de posar-lo en valor avui, de treure-hi allò etern, passegem mòmies i tapem forats
Si pensem les religions a la llum de la filosofia, deixaran de ser una font de conflicte per ser un espai de solució
Salvador Cardús al CCCB: ‘Digueu-me com organitza el temps una societat i ho sabré tot d’ella: qui mana, quines relacions laborals tenen, quin model familiar hi impera’.
Anna PunsodaStefanie Kremser explica les emocions sense emparaular-les mai directament: ens parla de l’abandonament i del llast que deixa a l’ànima de les persones.
Anna PunsodaSobre la Biblioteca Lupetus, Llovet dibuixa un pòdium de sentiments: en tercer lloc hi posa l’amor de parella, que dura més aviat poc; en segon lloc hi col·loca l’amistat, que aguanta més; i a dalt de tot hi situa l’amor a l’art, que dura tota una vida.
Anna PunsodaA Viaje a la Ítaca digital, Celaya ens parla de mil fòtils impensables que revolucionaran l’univers del llibre i el faran competitiu aquí, 'en el mundo que nos ha tocado vivir’, que en diu, amb un futur immediat que passa per personalitzar els productes i per comprendre que tot serà en format audiovisual.
Anna PunsodaMés que una conferència es tracta d’una filigrana relativament pedagògica sobre la biblioteca mental dels següents noms: Immanuel Kant, Albert Einstein, Marcel Proust i el físic i pare de la teletransportació Anton Zeilinger.
Anna Punsodala memòria és infidel, perquè recorda com vol, en base a la moral que ha tret de les històries viscudes. A més és promíscua, perquè permet interferències, deixa que records recents canviïn records antics i viceversa. La memòria és marquesa.
Anna PunsodaApuntes para una teoría del infinito: amb aquesta conferència de to poètic, Rodrigo Fresán explica què és per a ell una biblioteca. Qui presenta Fresán —escriptor argentí i col·laborador de la premsa espanyola de referència— és l’editor Andreu Jaume.
Anna Punsoda"La democratització del coneixement" —endreçada, gens emfàtica, més aviat acadèmica— és la quarta conferència del cicle La biblioteca. Imaginari i història d’una idea, organitzat per l’Institut d’Humanitats de Barcelona i el Servei de biblioteques de la Generalitat.
Anna PunsodaVila-Sanjuán surt del món antic i aviat entra a les corts reials. De totes les biblioteques del món comença per la d’El Escorial. Diu que és ‘un sitio imponente, austero, duro, recio’ i que ‘Felipe II quiso hacer la mejor biblioteca de su tiempo’.
Anna PunsodaSuma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges
Participa en sortejos setmanals i guanya llibres
Rep la revista anual en paper
Accedeix a la Biblioteca del Núvol
Aconsegueix descomptes culturals