‘Els Gossos’: una vida insatisfeta

L'espectacle es pot veure fins a l’1 de novembre a La Villarroel.

Si busqueu una comèdia que explori la insatisfacció amb la vida, aquesta és Els gossos. La Villarroel l’acull des del 2 d’octubre i fins a l’1 de novembre, després de no haver-se pogut estrenar al Festival Grec 2020. Aquí podeu podeu trobar més informació sobre les funcions, els horaris i les entrades. L’obra compta amb un text de l’argentí Nelson Valente i està produïda per Sala Trono de Tarragona, amb la col·laboració del Festival Grec Barcelona.

Mercè Aránega i Albert Pérez a 'Els gossos'. © Albert Rué
Mercè Aránega i Albert Pérez a ‘Els gossos’. © Albert Rué

Els gossos proposa una mirada a consciència sobre la vida de cadascú i la insatisfacció amb què es viu. Planteja a l’espectador una reflexió sobre la identitat: “Un és el que li diuen que ha de ser o qui realment és?”. L’autor va escriure el text durant vuit mesos amb la col·laboració de Joan Negrié i ha defensat que escriu les obres per la seva companyia. El resultat és, en aquest cas, “una comèdia on el públic riu, al final riu menys i després es pregunta de què riu”.

L’obra està protagonitzada per Mercè Aránega (que no actuava a la sala des de feia dècades), Albert Pérez (que debuta a la sala), Sandra Monclús i Joan Negrié. A l’espectacle, els personatges han quedat per celebrar un aniversari, però a poc a poc el que inicialment semblava una conversa de sobretaula familiar es converteix en una explosió de retrets i frustracions. Valente repassa en aquesta comèdia decepcions i ressentiments universals i es qüestiona si la vida dels seus protagonistes es correspon amb les seves aspiracions.

En aquesta producció, Valente ha tornat a treballar amb Joan Negrié després de coincidir a El loco y la camisa: “Amb el Joan comparteixo una mirada d’humor sobre la vida i el teatre”, ha afirmat. A la comèdia, la família hi té un pes molt important, tanmateix Valente ha defensat que l’espectacle versa sobre la “no-vida”, un tema que li interessa més que la “mort o la pandèmia”.

Per la seva banda, Negrié ha descrit el procés creatiu amb Valente de molt “autèntic”, i ha precisat que han anat sumant aspectes i han arribat molt còmodes i “molt a gust” a l’inici de les funcions. “Quan em va arribar aquesta proposta, vaig dir que sí abans de llegir el guió”, ha assegurat Aránega, que ha qualificat la companyia de “petita família”, especialment en temps de pandèmia. D’altra banda, Sandra Monclús ha descrit els assajos com “un joc trepidant”.

La directora artística de La Villarroel, Tania Brenlle, ha destacat que el concepte de família serà “el denominador comú de la nova temporada”, en aquest sentit, el text inèdit de Valente interpel·la al públic a plantejar-se: “Estem a gust o no amb les nostres vides? Sempre estem disposats a canviar allò que no estem d’acord”, ha afirmat.

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí i ajudar-nos a superar la inestabilitat que genera l’actual crisi del coronavirus.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació