Es busquen creadors digitals en català

La Fundació Carulla i La Fera llancen una nova edició del projecte Embrió per impulsar projectes digitals en català.

La Fundació Carulla conjuntament amb La Fera obren una nova edició d’Embrió, un programa d’impuls i desenvolupament de projectes seriats digitals en català. En aquesta segona edició es vol impulsar projectes que fomentin l’ús del català a partir de creadors digitals amb presència a xarxes socials. La convocatòria estarà oberta fins al 7 de juny.

Premis Embrió. Cedida ©Sergi Panizo

Embrió vol fer un pas més i impulsar propostes de contingut innovadores, ambicioses, estratègiques i amb identitat pròpia que tinguin continuïtat i projecció. Sèries de contingut únic que es desmarquin de la creació normativa i suposin un pas més en el creixement digital català. Tot, amb possibilitat de recorregut per popularitzar-se en entorns catalanoparlants i més enllà. El programa té l’objectiu de normalitzar el català i convertir-lo en un idioma d’ús normal a la xarxa.

Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla: “Des de la Fundació Carulla, sempre estem al costat d’aquelles idees i iniciatives que treballin pel foment de l’ús social del català. Cal revertir la tendència a la baixa que es desprèn de les últimes dades de l’ús de la nostra llengua entre els més joves i d’aquí la importància de projectes com L’Embrió, que inclouen el català en els nous formats de comunicació més consumits per la joventut”. Segons les darreres dades de l’Enquesta a la Joventut de Catalunya (desembre 2023), mostren com el català ha perdut força entre els joves a favor del castellà. Si el 2007, el català era la llengua principal d’un 43% dels joves, ara ho és només del 25%.

El programa Embrió busca fomentar l’ús de la llengua catalana i fer front a un dels seus principals reptes com és convertir-se en un idioma d’ús normal a internet i als seus diferents entorns. Albert Lloreta, fundador de La Fera: “Amb aquest nova edició volem promoure que, la comunitat de creadors professionals en català ja existents, desenvolupin idees de contingut originals, identificables i perdurables, amb identitat pròpia, genuïna i estratègica. Sèries de contingut, o continguts especials, que es desmarquin de la seva producció habitual, que es puguin distribuir, fer créixer i popularitzar en entorns catalanoparlants i, fins i tot, de manera internacional. Busquem trobar el Plats Bruts, el Crims o el Joc de Cartes d’aquesta indústria”.

A la convocatòria, podran presentar-s’hi aquells creadors digitals en català que hagin tingut presència a les principals xarxes socials en els darrers dotze mesos i que no formin part de cap estructura editorial d’un mitjà de comunicació. A més, que plantegin una idea original de contingut en forma d’esborrany o que presentin una peça pilot específicament per L’Embrió. 

Els tres projectes guanyadors amb més potencial de creixement es desvelaran a la gala d’entrega de premis, l’11 de juliol. Els premiats rebran, cadascun d’ells, 2.000 euros en metàl·lic, i una sessió de suport per desenvolupar la idea. Us podeu inscriure al següent formulari.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació