Abracadabra al Konvent

2.09.2018

Entre les diverses rentrées d’aquesta tardor, una de les més intenses serà l’exposició Abracadabra – Artpoetòsic de Jordi Pagès. El dissabte que ve, dia 8 de setembre, entre les 12 i les 21h , a l’antic Konvent de Cal Rosal (a tocar de Berga) es mostraran algunes de les seves darreres sèries de collages com també el llibre d’Art ABRACADABRA fet conjuntament amb Núria Vila.

L'antic Konvent de Cal Rosal | Foto: Konvent

L’antic Konvent de Cal Rosal | Foto: Konvent

El programa explica que “Abracadabra és una locució aramea que vol dir “mentre parlo, vaig creant”. Aquest és el concepte origen del projecte multidisciplinari que reuneix un conjunt d’apunts, collages, poesia, partitures. No vol ser una mostra d’art, ni tan sols una exposició d’art, sinó una finestra per mostrar propostes, algunes d’acabades, d’altres en procés, però totes, amb la raó de despertar la creativitat”.

Formant part dels seus collages, sempre al límit de les paraules escrites o pintades, llegides o dites, poetes i músics contemporanis acompanyen les seves exposicions i presentacions en espais heterogenis.

El dissabte vinent ho faran Maria Sevilla, Blanca Llum Vidal, Núria Martínez-Vernis + Guim Valls, Núria Busquet, Judit Ortiz, David Caño + Gerard Altaió, Capitán Ahab, Ivette Nadal, Àngels Moreno i Elena Sixto, en una presentació efímera però d’alta condensació.

Una oportunitat, també, per retrobar o conèixer Konvent Puntzero, un dels espais de creació més actius i innovadors, gestionat sense dependències, a la vora del riu. Allà mateix on es va instal·lar la primera colònia tèxtil del Llobregat.