Solk ens convida a recórrer els marges de l’oblit

El grup de folk de les terres de l’Ebre presenta, en exclusiva a Núvol, el segon avançament del seu nou disc Nus

Àurea Grau Loire

Àurea Grau Loire

Antropòloga i periodista

Solk ens transporta a l’escenari de Vallibona (Castelló) en el seu nou videoclip per recordar-nos que al món rural, la guerra civil es va allargar anys i anys a causa de l’existència de la guerrilla antifranquista i la repressió consegüent, i per això, la formació reivindica i denuncia a Els marges de l’oblit que “aquí no és memòria històrica, és present”.

Components del grup Solk

Solk és un grup de les terres de l’Ebre els components del qual viuen escampats entre Reus i Vinaròs, i que des de la música es dediquen a cercar arrels territorials de diversa forma, tant mitjançant cançons antigues com recuperant vells instruments, però també a través de la poesia i fins i tot buscant un passat més proper mitjançant la recuperació de la memòria històrica. 

El videoclip Els marges de l’oblit ha estat dirigit i realitzat per Vicent Llençà i David Segarra, reconeguts documentalistes de València i amics del grup, que tot i treballar junts per primera vegada han encaixat perfectament. “Hi ha hagut una connexió molt bona i estem molt contents del resultat, hem trobat el que volíem expressar” confessa el cantant del grup.

“Una ferida que no cura, que encara està sagnant” (Els marges de l’oblit, Solk, 2023).

El tema és la segona entrega de la trilogia La llera dels dies que se suma a Absències -ja disponible- i que completarà Vingueren. La trilogia, conjuntament amb una segona part titulada D’arrels i de branques, conformaran el proper treball de Solk, Nus, el llibre-cd que sortirà el 27 d’octubre amb un total de 10 cançons. Cada cançó estarà acompanyada en el llibre d’un escrit o article a més de les fotografies que l’il·lustraran de dalt a baix. Els escrits que acompanyen Els marges de l’oblit són un recull de testimonis que van passar per l’antiga presó de Morella i un article sobre la lluita per la identificació de les persones de les fosses comunes del cementiri de Paterna de la fotoperiodista Eva Mañez. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació