Pas a pas

El Pont a les Arts Sonores torna a Martorell per posar-nos els sentits a flor de pell durant les nits d'estiu.

Núria Escribà Planes

Núria Escribà Planes

Comunicació i pensament contemporani.

Arriba el bon temps i amb ell, torna el Pont de les Arts Sonores a Martorell, un festival carregat de sonoritats eclèctiques que ens eriçaran els sentits durant les nits d’estiu. Després de dos anys marcats per les restriccions que han silenciat la música i la cultura, el PAS torna amb més força  que mai per fer ressonar melodies i ritmes sota el Pont del Diable. Una cita musical ineludible oberta a tots els públics i amb una programació molt variada amb cantants, grups i bandes d’arreu del món, però també del nostre entorn.

El Pony Pisador I © El Pony Pisador

Després de set edicions llaurant èxits, el PAS és ja una proposta consolidada de la temporada d’estiu cultural del municipi i la comarca. Acompanyat d’una variada oferta gastronòmica i situat en espais emblemàtics de Martorell, s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats de l’any. Enguany, el PAS arriba amb la seva 8a edició que oferirà concerts íntims gratuïts durant cinc caps de setmana d’estiu, des del 8 de juliol fins al 6 d’agost. Inspirats en les Persones Altament Sensibles, el festival ens invita a deixar-nos amarar per les sensacions i gaudir de les emocions que ens evoca la música. ‘Les persones PAS en realitat tenen la virtut de sentir intensament, a flor de pell. Volem que la gent conegui aquest do i que es deixin emportar per les emocions i els sentits a partir de la música’, apunta Ricard Pardo, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Martorell.

En aquesta nova edició, el PAS presenta una programació transgressora, atrevida i fresca amb una combinació de formats i gèneres ben diferents que ressonaran en el marc incomparable del Pont del Diable, un dels segells imprescindibles d’aquest festival. Algunes de les veus més destacades que pujaran als escenaris, són el cantautor Roger Mas, que ens aboca dolçament al vertigen de les emocions més explosives i María Peláe, la Lola Flores del XXI: una flamenca que coqueteja amb ritmes pop. També podrem gaudir de l’imponent directe d’una de les formacions més veteranes de Catalunya, The Big Jamboree, que faran bellugar-nos al ritme del rhythm and blues; i també amb el vitalisme i l’energia sensual de Michelle David & The True Tons, una banda que explora sonoritats que van des del gòspel, l’afrofunk o el soul fins al calipso i el gnawa marroquí. Amb un directe explosiu i imprevisible, on mai falta lloc per l’humor, també podrem escoltar el Pony Pisador, la banda catalana amant dels Senyors dels Anells, la música tradicional celta i les cançons marineres. Finalment, Koko-Jean & The Tonics ompliran els escenaris de Soul, ritme i Groove acompanyats del consagrat saxofonista Dani Nel·lo.

Enguany, també podrem comptar amb el Petit PAS, una proposta destinada al públic familiar, en un horari no nocturn i específicament pensada per als espectadors més petis amb actuacions musicals de caràcter infantil protagonitzades per la Big Band de l’escola de música de Martorell, La Tresca, la Bufa & SonsPentina el Gat. A més a més, des de l’edició passada, el Festival s’amplia amb el PAS Doble, que ocupa els dos darrers caps de setmana del cicle, i que guanya l’espai de la piscina d’estiu per oferir propostes musicals variades amb artistes com Joan Garriga i el mariatxi galàctic, que ens inviten a ballar al ritme de la Rúmbia, barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana; o Elkin Robinson, un caribeny fresc i vibrant que explora ritmes com el calipso, mentó i zouk. També pujarà a l’escenari Clarence Bekker per demostrar que amb talent, personalitat i un parell de bons acords, el soul surt de les entranyes per arribar-nos a l’ànima. I finalment, des de Tel-Aviv, ens arriba Stav, un conjunt d’ADN jazz inspirat en la música minimalista, africana i clàssica que també coqueteja amb el rock i pop.

Podeu consultar la programació aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació