Nova gira de Belda & Sanjosex

Belda i Sanjosex reediten en format vinil el disc «Càntut», publicat el 2016, i l'acompanyen d'una nova gira que arrenca a L'Auditori de Barcelona

L’acordionista vallesà Carles Belda i el cantant empordanès Carles Sanjosé «Sanjosex» són dos músics que es van ajuntar l’any 2016 per dur a terme un projecte en comú. Ja feia temps que es coneixien, però aquell any van voler unir esforços amb l’objectiu de recuperar cançons provinents, només, de la tradició oral. El resultat va ser Càntut (BankRobber, 2016) on exploraven el cançoner popular gironí en línia homònim. El cançoner Càntut, impulsat pel mestre banyolí Albert Massip i l’empresa cultural Alter Sinergies, conté més d’un miler i mig de cançons cantades per persones grans i l’any passat va ser reconegut amb un Premi Nacional de Cultura atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Carles Sanjosex i Carles Belda | Imatge cedida per L’Auditori

Ara, set anys després de publicar aquell primer treball discogràfic de la col·lecció del cançoner, els dos artistes han decidit revitalitzar el projecte amb una reedició del treball en vinil —inèdita fins ara— i anunciant una nova gira conjunta de cara a aquesta tardor. El treball inclou tota mena de temes tradicionals, amb cançons de bandolers com la mítica «Serrallonga» o melodies de caire més místic com «El divino vull cantar», entre altres. La proposta combina el clàssic so de la rumba catalana, a la que tant s’apropa Belda amb el seu acordió diatònic, amb el folk més tradicional.

A més dels dos artistes, en l’àlbum també van participar la violinista vigatana Coloma Bertran i el multiinstrumentista i productor osonenc Jordi Casadesús vinculat a grups com La Iaia o la cantant Núria Graham. La nova gira de Càntut s’estrena aquest divendres 20 d’octubre a L’Auditori de Barcelona i, posteriorment, visitarà diversos indrets d’arreu dels Països Catalans.

La gira acabarà a Porreres (Mallorca) el pròxim 16 de desembre, però abans el duet haurà passat per Perpinyà (4 de novembre), Vic (10 de novembre), Cassà de la Selva (17 de novembre) —aquesta actuació s’emmarcarà, precisament, en la nova edició del Festival Càntut— i Porrera (2 de desembre). Des de la seva publicació, el disc ha rebut diversos premis i ha realitzat una cinquantena de concerts; fins i tot, s’ha presentat al Shouson Theatre (HK Arts Centre) de Hong Kong.

Carles Belda i Valls és el primer integrant d’aquest duet musical que aposta pel folk tradicional català. Mentre estudiava música al conservatori de Sabadell (la seva ciutat natal), Belda va descobrir les possibilitats musicals de l’acordió diatònic. Arran d’aquell descobriment, Belda ja no es va poder desfer mai més de l’instrument, que ha fet servir al llarg de prop d’una desena de discs, on ha col·laborat amb infinitat d’artistes.

Acompanyat de Belda i el seu acordió, hi trobarem a la guitarra i a la veu, a Carles Sanjosé Bosch, un músic de la Bisbal d’Empordà popularment conegut com a Sanjosex. Com el seu company, també duu un bon grapat d’anys fent música. Al seu projecte personal, Sanjosex aposta tant pel folk com per l’indie-pop més consagrat; el seu repertori passa per produccions pròpies fins a versions en clau moderna de clàssics de la música tradicional illenca com «Flor de Baladre», del fantàstic grup eivissenc UC.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació