Celebrant la literatura ebrenca

Enguany la fira d'espectacles literaris i la fira del llibre ebrenc se celebren entre el 2 i el 4 de juny a Móra d’Ebre

Enguany, el festival Litterarum de Móra d’Ebre, la fira que promou obres de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris en llengua catalana, se celebra entre el 2 i el 4 de juny. Impulsat els seus inicis per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, la fira encara manté vius els seus objectius des que es va crear el 2007: fer créixer el nombre de creacions escèniques inspirades en la literatura i apropar autors de totes les èpoques en català a un públic més ampli.

Cinta Farnós. Foto: Laia Serch

La programació compta amb espectacles literaris, commemoracions, presentacions de llibres, propostes diverses per al públic infantil i jove i també música i teatre diaris. Per al públic infantil, hi haurà activitats cada dia de la fira. El divendres al matí es farà un espectacle de titelles a càrrec de Cacauet Teatre a la Biblioteca comarcal i després hi haurà el contacontes Albert Estengre llegint On és en Rovelló? Qui és? a la plaça de Dalt. A les 17 h s’obrirà la carpa de dibuix Litterarum petits a la mateixa plaça i les famílies podran acabar el dia sentint el conte Bestioletes, explicat per la Gisela Llimona.

El dissabte la companyia de Teatre al Detall representarà l’obra El núvol gris, gras i gros a La llanterna teatre i després a la carpa a la plaça de Dalt es farà un taller de manualitats sobre l’espectacle teatral. A les 17 h hi haurà un contacontes del conte El riu, de Gerard Vergés i Ignasi Blanch a càrrec de l’esplai Treu Banya i tot seguit un taller de manualitats al mateix lloc. El diumenge hi haurà una actuació musical titulada La biblioteca de Mr. Seguín,de Bambadaboom i es farà el concurs de creació literària per a infants, amb lliurament de premis inclòs.

Els joves podran gaudir de l’obra de teatre L’increïble assassinat d’Ausiàs March, a càrrec de Crit Teatre a la Llanterna Teatre el divendres a les 12 h i, al llarg del dissabte, es durà a terme la Trobada de Joves Lectors, on podran fer un cafè literari amb l’escriptor Joan Roca, algunes visites guiades a les exposicions, rebran recomanacions a la Carpa Llibreria, podran participar en sortejos o gaudir d’espectacles musicals.

La Fira del Llibre Ebrenc

En el marc de la fira també hi haurà espai per a la fira del llibre ebrenc. Instal·lada a la plaça de Dalt, serà una carpa de 150 m2 amb més de 2.000 llibres per triar i remenar i, al mateix espai, s’hi organitzaran algunes taules rodones: divendres es podrà xerrar entorn els clubs de lectura a la biblioteca pública amb l’Ester Bueno. Cinta Farnós, autora de Geosmina, participa en l’acte «Creació arrelada: narrar un món que comença o un que s’acaba?». A la tarda serà el torn de l’il·lustrador i dibuixant de còmics Jordi Alfonso, que parlarà sobre el consum de còmics. A la fira de llibres també es duran a terme diverses presentacions de lectures ebrenques durant els tres dies; i dissabte a les 17:30 h es farà el lliurament de premis del 19è Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet per a jóvens ebrencs.

Cesk Freixas. Foto Lluc Miralles

Cada dia es podran veure espectacles teatrals o musicals repartits per la plaça de Baix, la de Dalt, la Llanterna Teatre i el castell de Móra. El divendres serà el torn d’El misteri de Vallfogona, el cas del Rector,d’Albert Estengre i just després es representarà El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, de Les Fugitives, a partir de la investigació de M. Àngels Cabré amb textos de Carme Montoriol, Aurora Bertrana, Maria Carratalà i altres.

Dissabte al migdia Móra d’Ebre cantarà amb Re-Romanç, que oferiran un espectacle musical de les cançons recollides per Pedrell a la contemporaneïtat interdisciplinària i, després, hi haurà poesia musicada de Guiem Soldevila i Pau Cardona. L’espectacle nocturn el farà Cesk Freixas al castell de Móra, on oferirà un concert mentre es fa un sopar amb “maridatge literari”. En teatre, el dissabte es podrà anar a veure gratuïtament l’obra Les Bertranettes i Del mort i de qui el vetlla. Diumenge, sonarà La més bonica història, a càrrec d’Èric Vinaixa, un recital a cavall de la música i la poesia.

En el marc de la fira també hi ha un espai per l’art: a la Sala d’Exposicions Julio Antonio podeu veure «Mirades femenines», a partir de fotografies d’autores de les Terres de l’Ebre inspirades per la poesia de Zoraida Burgos. A la Llanterna Teatre, «Joan Fuster, una vida il·lustrada» i «Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida», a propòsit del centenari del naixement d’ambdós escriptors.

Si voleu la programació detallada de cada activitat de la fira, aquí la podreu trobar.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació