Any Maria Aurèlia Capmany, acte final

Dilluns vinent, a les 19 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la cloenda de l’Any Maria Aurèlia Capmany.

El dilluns dia 21 de gener, a les 19 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la cloenda de l’Any Maria Aurèlia Capmany, commemoració impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes conjuntament amb l’Associació d’Amics i Amigues de Maria Aurèlia Capmany. La recuperació d’una obra lúcida i vigent i la reivindicació del seu llegat han estat els eixos centrals d’aquest Any, comissariat per Marta Nadal.

No ha estat casualitat que aquest espai singular fos el triat per acollir l’acte de tancament de la celebració de l’efemèride; Maria Aurèlia Capmany, com a regidora de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, va apostar perquè aquest emplaçament esdevingués una futura Ciutat del Teatre, empesa per l’entusiasme de Peter Brook, que es va enamorar del lloc i de les seves possibilitats.

I serà a la Sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors, on s’homenatjarà la Maria Aurèlia, l’escriptora lúcida i brillant, l’activista i oradora hàbil i directa, la dona compromesa amb la dona i amb la seva col·lectivitat, insubornable i insubmisa, resistent i persistent en la seva actitud de denúncia i de lluita antifranquista i contra la desigualtat entre les persones.

Els seus llibres de memòries ens acosten al seu paisatge interior, que emergirà a l’escena amb l’espectacle Paisatge viscut, creat especialment per a l’acte de cloenda, un recorregut íntim pels seus espais més personals, creat i dirigit per Lurdes Barba amb la participació de les actrius Anna Güell, Àurea Márquez i Rosa Cadafalch. Tres veus es fondran en una de sola, la de la dona d’una sola peça, enèrgica i vital, irònica, tendra i tímida, d’ulls grossos, que necessitava ser estimada. Estimem i homenatgem Maria Aurèlia Capmany al Mercat de les Flors, a la seva sala… Molta emoció.

Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció al formulari o al telèfon de la Institució de les Lletres Catalanes: 933162745.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació