Un ‘bolo’ de premi

El Premi BBVA de teatre ha rebut més propostes que mai en la seva 22a edició.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) ha presentat amb el suport del BBVA la 22a edició del Premi BBVA de Teatre. Albert Rio, director de zona de BBVA Barcelona, ha introduït el premi amb una premissa molt clara: “la cultura és indispensable”. Per aquest motiu volen continuar apostant, finançant i promovent propostes culturals a Catalunya.

Foto de grup dels inalistes Premi BBVA de Teatre 2023

Des de fa uns quants anys que aquest premi va dedicat a les companyies professionals de teatre, premiant l’obra guardonada amb una gira valorada en 20.000 euros. Belén Latorre, directora de la FACC, ha remarcat els tres objectius que aquest premi pretén assolir: incentivar nous espectacles, reconèixer el sector professional del teatre i difondre el talent dels professionals i dels joves.

En l’edició d’enguany hi ha hagut 121 propostes, entre les quals s’han triat quatre finalistes, que tenen l’encàrrec remunerat de fer una funció en un teatre del país. Iria Roig, representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i Joan Roura, director del Premi BBVA de Teatre, com a membres del jurat que han sigut aquest any han parlat sobre la nombrosa participació. “Quant de teatre s’està fent!” deia Roig meravellada per la quantitat, però també per l’alt nivell de les propostes. Roura celebra que el premi doni feina perquè, al final, és l’objectiu de qualsevol persona dedicada a aquest sector: poder fer bolos.

Els quatre finalistes d’aquesta edició són El gegant del Pi de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL, El bon policia de la Cia. El Maldà, Viatge d’hivern de la Cia. Cassandra Projectes Artístics SL i La dona del tercer segona de la Cia. Monday Theater SL.

L’espectacle guanyador es farà públic el mes d’octubre en una gala que tindrà lloc a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic. Mentrestant, des del 22 al 30 de setembre es representaran les quatre obres finalistes.

El gegant del Pi serà la primera en ser representada el dia 22 de setembre al Teatre Principal de Valls. Un monòleg escrit per l’actor, Pau Vinyals, i interpretat per ell mateix on reflexiona sobre el feixisme, la ciutat i els silencis dins d’una família.

El 24 de setembre, El bon policia estarà al Teatre Municipal de Manlleu. Es tracta d’una comèdia de Santiago Rusiñol. Ricard Farre i Arnau Puig, actors i adaptadors d’aquesta obra creuen que l’obra tracta temes molt actuals que en el seu moment eren un escàndol.

Viatge d’hivern es representarà a l’Ateneu de Tàrrega el dia 29 de setembre. La directora Madga Puyo ha volgut destacar l’autora de l’obra, Elfriede Jelinek per donar-li el reconeixement que no ha tingut al nostre país.

Finalment, el dia 30 de setembre l’obra La dona del tercer segona tancarà aquest cicle de representacions. Serà al Foment de Martorell on l’actriu Àurea Marquez interpretarà el paper d’una mare que parla de les malalties mentals.

Podeu llegir ressenyes d’alguns dels espectacles finalistes al peu d’aquest article.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació