El circ més espectacular obre el festival Grec

La companyia de circ australiana Gravity&Other Myths i el Cor de Noies de l’Orfeó Català inuguren el Grec amb 'The Pulse'

L’espectacle inaugural del festival Grec d’enguany és la producció de la companyia de circ australiana Gravity&Other Myths amb la col·laboració del Cor de Noies de l’Orfeó Català. La producció està lligada amb la música d’Ekrem Eli Phoenix, que el cor de noies ha adaptat en algunes parts al català.

La companyia australiana The Pulse obre el festival Grec

The Pulse és una fusió de disciplines artístiques diferents, que barreja el circ completament físic dels australians i la tendresa de les catalanes. Tot, segons la directora del cor Buia Reixach, “parlant un mateix llenguatge”. El conjunt de vint-i-quatre acròbates amb les trenta-sis veus locals del Cor s’aniran movent per tot l’escenari en sincronia amb la música.

També pel director de la companyia, Darcy Grant, les veus i el treball físic estan estretament relacionats,ja que aconsegueixen que “la humanitat” de les persones “sobresurti a través del moviment”. En definitivia, The Pulse és espectacle que parla sobre la capacitat dels humans per connectar-se els uns amb els altres i així poder créixer.

La música de l’espectacle barreja motius continus, trossos de peces tradicionals (com la versió en català de Mary had a little lamb), textos sacres i molts moments d’improvisació lliure. Buia Reixach assegura que la improvisació ha estat un dels reptes més grans per la coral, ja que no hi estan acostumades; i també ha estat molt difícil fer el treball coreografiat, ja que normalment les seves posades en escena són més estàtiques.

El Cor de Noies és el tercer grup amb qui la companyia col·labora i serà el primer que s’enduen de gira. Les properes setmanes viatjaran al Canadà, concretament a Montreal, i trepitjaran un dels escenaris més rellevants pels artistes de circ, en el marc del festival Tohu. Després d’aquesta primera destinació, viatjaran a Galway (Irlanda) del 17 al 22 de juliol. Acabaran la gira a Graz (Àustria) on hi actuaran del 28 a l’1 d’agost. Per tots dos grups serà la gira més llarga i ambiciosa que han fet.

No és el primer cop que la companyia d’Adelaida aterra a casa nostra, ni a Barcelona ni al Grec: a l’edició del 2019 van presentar l’espectacle Backbone. La companyia, fundada l’any 2009, ha arribat a una audiència de més de 700.000 persones de trenta-set països de tot el món amb els seus espectacles. La companyia s’aproxima al circ contemporani d’una manera única i busca formar una comunitat amb els artistes dels països que visiten. Per això treballen amb companyies locals.

Les entrades estaven exhaurides per totes les funcions programades des d’avui, però s’hi han afegit unes 200 més de poca visibilitat per veure l’espectacle.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació