Paisatges geomètrics al Mercat de les Flors

A partir del 26 de desembre, el Mercat de les Flors acollirà els espectacles 'Geometria' i 'Paisatges. Estudi #1'

Laia Badal Casas

Laia Badal Casas

Literatura, música, teatre, circ, muntanya i núvols.

Aquestes festes, el Mercat de les Flors presenta dos espectacles familiars de dansa, pensats perquè les criatures i els seus acompanyants adults gaudeixin del moviment i les arts en viu. Geometria, de la companyia de dansa Roseland Musical, és un espectacle de dansa i tecnologia que orbita entorn aquella branca del coneixement que s’ocupa dels objectes o figures i de les seves relacions en l’espai. La geometria, la dansa, la música i la imatge parlen el mateix llenguatge en aquest espectacle abstracte, on la dansa contemporània és el leitmotiv i les formes geomètriques fan de línia conductora. Paisatges. Estudi #1 és una proposta de Creamoviment i Cristina Martí, una experiència escènica i immersiva amb música en directe, per a nadons i criatures fins als cinc anys.

‘Geometria’, de Roseland Musical

Una veu en off situa el públic en antecedents a l’entrada del pati de butaques, i una peça musical de Xavier Oró combinada amb els textos ens situa en l’espectacle. La música acompanya constantment el llenguatge geomètric. La música, els poemes i les imatges completen aquesta interpretació de la geometria amb moments on el públic pot interactuar gràcies a les projeccions 3D i a unes ulleres especials facilitades per la companyia, que constituiran tota una experiència juntament amb làsers i vestuaris de leds.

Les directores Marta Almirall i Anna Planas, amb textos de Montse Ginesta i coreografies d’Aina Lanas i Arias Fernández, ofereixen un espectacle hipnòtic i revelador, i una mirada plàstica i emocional sobre les estructures complexes. Els ballarins dibuixen figures geomètriques en l’espai, posant-les en paral·lel amb elements humans. L’espectacle inclou tècniques de dansa multidisciplinàries; dansa contemporània acrobàtica, hip-hop acrobàtic… Geometria es podrà veure a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors del 26 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener.

‘Paisatges. Estudi #1’, de Creamoviment

Paisatges. Estudi #1 és un espectacle per a famílies amb fills de 0 a 5 anys que convida els espectadors a participar a partir de la dansa contemporània i la música en directe de Satie, Bartók i Schumann. Dues ballarines i un pianista dibuixen amb el cos i la música paisatges abstractes juganers, íntims i suggerents.

L’espai, el vestuari i la posada en escena s’inspiren en l’obra del pintor i escultor abstracte Pablo Palazuelo. L’artista parlava de l’energia i el moviment intrínsec que emanen de les formes i anomenava “paisatges” als conceptes i estats d’ànim que l’espai sempre suggereix. Les seves composicions demanen una imaginació activa per part del receptor. Paisatges. Estudi #1, concretament basada en els dibuixos i quadres de la família “El número i les aigües”, endinsa els participants en un espai on poden ser observadors però també ballar, jugar, construir i transformar l’entorn.

Cristina Martí Ninot ha ideat aquest espectacle, dins del projecte Cos i Moviment 0-3, acompanyada del col·lectiu CreaMoviment, i hi interpretarà amb Teresa García-Valenzuela les coreografies de les dues, sota la direcció de Toni Viñals Matas. Els espectacles de CreaMoviment són fruit d’un procés d’investigació sobre els materials i les necessitats autèntiques dels infants. Un element senzill com la cinta de pintor genera moments d’enorme bellesa quan es troba amb l’univers infinit del nen. Les intèrprets el convidaran a l’exploració i el joc de gestos, repeticions i recerca dels límits.

Paisatges. Estudi #1 es podrà veure a la Sala Pina Bausch del Mercat de les Flors del 26 al 30 de desembre, del 2 al 4 i el 8 i 9 de gener. Per a més informació i entrades podeu consultar el web del Mercat de les Flors.

Més enllà d’aquestes propostes de dansa, el Mercat de les Flors també ha programat un cop més, com és habitual per aquestes dates nadalenques, un espectacle de circ. Enguany, l’obra escollida és NUYE, de la companyia de Circ “eia”. Un muntatge que ja ha passat amb notable èxit pel Festival Grec, la FiraTàrrega i el Temporada Alta i que estarà en cartell a la Casa de la Dansa fins al 9 de gener. Trobareu més propostes de circ per aquestes festes en aquest article.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació