Greuges pendents, el pòdcast que es lamenta

Quico Miralles i Andrea Kruithof presenten setmanalment Greuges Pendents, un pòdcast de collita valenciana amb una llarga llista de preocupacions

A tots ens agrada queixar-nos. Sovint penso que m’agradaria conèixer el percentatge exacte de pensaments que dedico cada dia a lamentar-me. A vegades ens queixem sobre coses poc importants en un intent d’apagar les nostres preocupacions reals. Però en altres ocasions, tenim motius de queixa reals. I llavors sí que no podem callar.

Programa Greuges pendents

El Quico Miralles i l’Andrea Kruithof són una parella de politòlegs valencians amb una llarga llista de preocupacions que han llançat un pòdcast. Greuges Pendents és el programa d’aquests dos amics i “companys de conspiracions” que van decidir transformar la ràdio en el seu nou espai de conversa. I sembla que els ha funcionat perquè després d’una primera temporada de 68 programes, el passat mes de setembre van encetar la segona, que de moment ja té 15 programes. 

Els presentadors ens expliquen setmanalment quins són els seus greuges pendents en petites píndoles de 25 minuts. Jo que soc una gran fan dels pòdcasts breus, estic encantada amb les seves introduccions àgils i molt naturals. Els programes es desenvolupen en format conversacional, de manera distesa i despreocupada. Ells diuen que parlen de les coses “sense massa interès”, però jo no els crec perquè llavors no estarien gravant un pòdcast. Tot i que la majoria dels programes els enregistren exclusivament en format àudio, han apostat també pel vídeo en un parell d’ocasions al seu canal de YouTube.

Els seus programes desfilen entre l’humor sobre coses quotidianes o totalment excèntriques (com el viatge a l’espai en una nau de forma fàl·lica d’un milionari) i la crítica social. És una proposta dinàmica i divertida que divaga entre diferents temes d’actualitat lligats al seu entorn més immediat, València. Parlen sobre l’especulació de l’habitatge, literatura, política, salut mental… 

Greuges Pendents no té seccions que vehiculin els episodis. Així i tot, tenen diferents tipologies de programes que utilitzen per aprofundir més en els temes que els interessen, com Greuges Delux. La primera entrega de Delux, que és una versió estesa del programa amb convidats, es titula La loteria de la salut i aborda el tema del sistema de sanitat pública de València amb tres experts del sector. En una altra de les píndoles també parlen amb Josep Nadal, diputat de la Coalició Compromís. A més, tenen un programa estacional que porta per títol Greuges fresh i que fan servir com a consultori per respondre a les qüestions que els planteja la seva audiència.

Si us agraden les petites dosis d’informació i poder triar allò que voleu escoltar, no dubteu a explorar la llarga llista de greuges pendents que aquesta parella de politòlegs fa créixer cada setmana a les plataformes de Spotify, YouTube i Ivoox.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació