‘Rock per mil’: unir forces per un objectiu comú

El Docs del Mes presenta aquest abril ‘Rock per mil’, l’estrena serà als Cinemes Girona de Barcelona i també estarà disponible a Filmin.

Docs del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona. Amb la voluntat d’apropar el gènere documental als espectadors més enllà de les grans capitals, cada mes estrena un nou documental que es distribueix per una xarxa de més de setanta sales d’arreu del territori català. Aquest abril, el títol seleccionat és Rock per mil, un film de la guionista Anita Rivaroli (Cesena, Itàlia).

Rock per mil: la Banda més gran del món
Banda dels Rockin’1000

Rock per mil explica la història real d’en Fabio, un biòleg marí que vol conèixer la seva banda de rock preferida: els Foo Fighters. Volia convèncer-los perquè actuessin a Cesena, el seu petit poble natal, situat al nord d’Itàlia. Per aconseguir-ho, es va proposar una fita gairebé impossible: reunir mil músics per tocar conjuntament Learn to fly, una de les cançons més famoses del grup de rock.

L’acte finalment es va fer realitat l’any 2015. Es va convertir en un acte històric, superant els 50 milions de visualitzacions a YouTube amb un videoclip que va dirigir la mateixa directora de la pel·lícula documental, Anita Rivaroli. El film mostra com junts es poden assolir objectius impossibles. La banda Rockin’1000 va dur a terme una campanya de micromecenatge per obtenir el material necessari per al gran esdeveniment

Davant d’aquest fet, Dave Grohl, un dels músics de Foo Fighters, va decidir fer realitat el somni dels mil músics portant Foo Fighters a actuar al poble de Cesena. Aquest va ser el començament d’una increïble aventura que va crear la comunitat més gran d’amants de la música rock que ha existit. Al voltant de mil músics, aficionats i professionals de tots els grups d’edat i procedència social, units per una passió: el rock and roll. Rockin’1000 va néixer d’aquesta experiència, però la banda continua omplint estadis de tot el món.

L’estrena serà a Barcelona, el 7 d’abril a les 19:30 h als Cinemes Girona. A partir del dia 8 també estarà disponible a Filmin.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació