El cant de la posidònia

De l’1 al 3 de setembre torna el Posidònia Fest al Port de Mataró, amb concerts d’artistes com Marina Rossell o Magalí Sare.

La posidònia oceànica és una planta marítima – que no alga – endèmica de la mar mediterrània i un element essencial per mantenir la seva biodiversitat. Aquesta planta és la que just fa un any, va donar nom al Posidònia Fest, un festival de música impulsat pel segell Microscopi que té lloc al Port de Mataró, on hi ha una de les praderies de posidònia més importants pel que fa a extensió. 

Marina Rossell

Durant els dies 1, 2 i 3 de setembre el Port de Mataró tornarà a acollir el Posidònia Fest, que engega la seva segona edició amb novetats rellevants. La que més destaca és que enguany hi haurà dos escenaris: el principal acollirà artistes destacats com Jo Jet i Maria Ribot o Marina Rossell i el segon estarà dedicat exclusivament a artistes del Maresme. Els artistes participants en aquest seran escollits a partir d’una crida en què es podran apuntar tots els músics de la comarca. En aquesta ocasió, el festival, a part de música, també tindrà art: acollirà una exposició de fotografia analògica, en col·laboració amb el Festival Revela’t.

Les encarregades d’iniciar el festival seran les gallegues Caamaño&Ameixeiras, que presentaran el seu últim treball com a duo: Aire!, un recull de diferents músiques i balls que veuen de l’arrel gallega. El segon concert de dijous l’oferirà Roger Mas, una proposta que recull les seves cançons més destacades i també propostes d’altres poetes i autors. El cantautor anirà acompanyat de la multiinstrumentista Míriam Encinas. Divendres comença amb Jo Jet i Maria Ribot, que ofereixen un concert que servirà d’introducció al seu proper dins, tot i que l’etapa sant llorenç hi tindrà un pes important. El segon torn de la jornada és per Marina Rossell, que presentarà el seu últim disc, 300 crits, un dels seus treballs més íntim i atrevit. Dissabte comença amb un concert de Magalí Sare, que portarà al Posidònia Fest la música del seu últim disc, Esponja, un recull de cançons que tracten sobre la configuració de la pròpia personalitat i les diferents etapes de la vida. El festival conclourà amb el cantant valencià Miquel Gil i el seu espectacle Vint anys d’Orgànic, una commemoració a Òrganic, un disc que va suposar un abans i un després a la seva carrera i també en la manera d’entendre i interpretar l’arrel tradicional.

Ja amb les restriccions pandèmiques ben enrere el festival ha pogut augmentar l’aforament, que aquest any serà de 400 persones. Les entrades costen 18 euros la jornada i també s’ha posat a la venda un abonament per 45 euros que inclou els tres dies del festival. Per més informació o per comprar entrades podeu consultar la web.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació