El festival Jordi Savall celebra la vida

Aquest divendres 28 de juliol comença la tercera edició del festival Jordi Savall a Montblanc, Santes Creus i Poblet

Sota el lema ‘A la vida’, arriba una nova edició del Festival Jordi Savall amb 14 propostes musicals, que tindran lloc a Montblanc, Santes Creus i Poblet. L’encarregada de llegir el manifest inaugural d’enguany és Carolin Emcke. Periodista i filòsofa alemanya, Emcke ha estudiat a la London School of Economics de Harvard i a l’Institut d’Investigació Social a Frankfurt, amb Axel Honneth. La seva tasca com a professora es combina amb la d’investigadora sobre els drets humans, la violència, el racisme, el fanatisme, el populisme de dretes o testimoniatge històric.

La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI amb Jordi Savall Foto: Toni Peñarroya
La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI amb Jordi Savall Foto: Toni Peñarroya

El concert inaugural, titulat ‘Diàlegs de la memòria i l’esperit’, tindrà lloc aquest divendres a la nit al Convent de Sant Francesc de Montblanc. Jordi Savall, que dona nom al festival, compartirà escenari amb Hakan Güngor i Dimitri Psonis i interpretaran músiques de les tradicions de l’entorn Mediterrani dels segles XII al XV. 

Aquest cap de setmana se celebra el concert ‘Camins de l’ànima’, interpretat per la Jove Capella Reial de Catalunya i amb la direcció de Lluís Vilamajó, i el concert ‘Catalunya, comtat gran’, on La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, dirigits per Jordi Savall interpretaran obres compostes entre 1640 i el 1717 (anys que engloben des de la Revolta dels Segadors al Decret de Nova Planta).

El festival es reprèn entre l’11 i el 15 d’agost, amb un honenatge a les dones músics i a les que lluiten pels seus drets. Durant aquests dies podrem assistir al concert ‘Músiques per la llibertat’, amb la cantant palestina Basela Abouhamed, l’afgana Jasmin Benhawa, la siriana Waed Bouhassoun i la iraniana Nazina Saeh, juntament amb Orpheus 21. Le Concert des Nations Féminin interpretaran Les quatre Estacions i altres concerts d’Antonio Vivaldi. Ambdós concerts seran dirigits per Savall. 

Dintre el programa també hi ha els concerts d’Hirundo Maris, The Ministers of Pastime i Liatoshinsky Capella i Cants sobre la Natura de Fanny Mendelssohn, germana de Felix Mendellssohn, amb la participació de La Capella Nacional de Catalunya i amb actors com Mireia i Joana Vilapuig fent de recitadors. Jordi Savall en dirigirà una part, concretament el Somni d’una nit d’estiu.

A part de la música, el Festival Jordi Savall ofereix tres conferències els dies 11, 12 i 15 d’agost a càrrec de l’escriptora i politòloga Nazanin Armanian, la historiadora de l’art Mar Medinyà, autora de Múrries, que hem entrevistat aquí, i la historiadora i medievalista Maria del Coral Cuadrada. 

Podeu trobar més informació al web del festival.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació