Fas sis anys, tria un llibre!

Una tria de llibres infantils de Núvol perquè els petits lectors puguin triar la seva propera aventura

Àurea Grau Loire

Àurea Grau Loire

Antropòloga i periodista

En el marc de la campanya Fas sis anys, tria un llibre de la Generalitat de Catalunya, on tots els infants que aquest 2023 fan sis anys, independentment de la data del seu aniversari, reben un val per bescanviar per un llibre, des de Núvol hem volgut fer una llista de recomanacions. El val es podrà bescanviar fins al 30 de novembre en les 487 llibreries adherides a la campanya.

La primera ostra

Autora: Tina Vallès
Il·lustracions:
Núria Solsona
Editorial:
Babulinka Books

Diuen que la primera ostra era molt poruga i vivia tancada dins la seva closca. Fins que un dia… Plif! Un granet de sorra va caure dins de casa seva i allò els va canviar a tots dos per sempre. Hauran de compartir el poc espai que la closca els brinda i, de mica en mica, aniran construint una convivència d’allò més especial. Un conte senzill i tendre per capbussar-nos en una de les infinites petites històries que amaga el fons del mar. A més, si després de llegir aquest relat el món de les ostres us sembla fascinant, al final de llibre hi podreu trobar totes aquelles curiositats que vulgueu.

La misteriosa i sorprenent casa de l’avi

Autora: Meritxell Martí
Il·lustracions: Xavier Salomó
Editorial: Combel

La casa de l’avi no és com te la imagines, és un lloc tan misteriós i sorprenent com les històries que hi amaga. Una visita rutinària a la Taverna Ben Bo és l’inici d’una increïble aventura que et sorprendrà a cada pàgina, una història sense límits que et portarà a través d’habitacions, passadissos secrets i llacs subterranis fins al fons del mar. Sens dubte no podràs treure els ulls de les increïbles il·lustracions i solapes… Així que mira bé cada detall, cada racó i hi descobriràs coses inversemblants. Busca, segueix les pistes i deixa’t portar pel que dicti la brúixola, l’avi t’espera, bona pesca!

Bitmax&Co. On és en ravel?

Autor: Jaume Copons
Il·lustracions:
Liliana Fortuny
Editorial:
Combel

En Bitmax i tota la colla del Bosc Blau estan esmorzant junts quan s’adonen que en Ravel el talp no hi és. En Ravel ha desaparegut! De seguida s’organitzen per buscar-lo per tot arreu, però en Bitmax i els seus amics descobreixen que, com que no s’hi veu gaire, en Ravel ha caigut per un forat, i no dubten a ficar-s’hi de cap. No saben fins a quin punt aquesta decisió serà un maldecap per tots plegats. En endinsar-se sota terra trencaran un antic pacte amb uns petits éssers subterranis que els obligarà a ser d’allò més enginyosos per resoldre i restablir la calma al Bosc Blau.

Pau Pinyó. Quin desastre d’excursió!

Autor: Fran Pintandera
Il·lustracions:
Marta Moreno
Editorial:
Cruïlla

En Pau Pinyó és un lèmming divertit, entusiasta -i lleugerament temerari- que sempre va una mica més esverat del compte, no seria l’animaló més hàbil del bosc, i va ensopegant i entrebancant-se per aquí i per allà. En la tercera entrega de les aventures d’aquest simpàtic lèmming, l’estiu arriba al bosc i en Pau decideix marxar d’acampada per buscar una mica de calma lluny dels seus vint-i-set germans. Però l’excursió no acaba de sortir com ell s’esperava, no troba la calma que desitjava, i s’embranca en tot un seguit de peripècies encadenades molt divertides. L’antiheroi dels lèmmings ha tornat per fer-nos riure dels més petits als més grans.

El mocador de la mama

Autora: Chimamanda Ngozi Adichie
Il·lustracions:
Joelle Avelino
Editorial:
Estrella Polar

A la Chino li agrada molt el mocador que la seva mare fa servir per dormir. Li encanta el seu color verd i l’estampat de cercles vermells, i quan la seva mare marxa a treballar, la Chino hi juga tot el dia fent-lo servir de mil coses diferents. El primer conte infantil de la famosa escriptora Chimamanda Ngozi Adichie ens apropa a la cultura nigeriana d’una manera quotidiana i divertida. Un dia normal i corrent a través dels ulls d’un infant ens fa entendre molts petits detalls que apropen una realitat que sovint se’ns ha mostrat llunyana i estranya. Una història a través d’un infant pensada per a infants.

Magic Animals 3. L’esquirol vampir

Autora: Susanna Isern
Il·lustracions:
Carles Dalmau
Editorial:
Estrella Polar

Els Magic Animals són una colla d’éssers fantàstics, meitat nen i meitat animal, amb poders màgics i una missió: aturar els plans malvats del mag Otto. En la tercera entrega d’aquesta sèrie, els Magic Animals se’n van d’excursió al bosc amb l’escola mentre intenten que ningú descobreixi la seva veritable identitat. L’Abu, l’Èric, la Cloe, la Yuna, en Nico i la misteriosa Hela, intentaran trobar l’animal més increïble del bosc mentre es veuen compromesos en divertides aventures. El llibre inclou pàgines de còmic en la seva narració que fan la lectura dinàmica i divertida per als petits lectors.

Superasaure

Autora: Rachel Bright
Il·lustracions:
Chris Chatterton
Editorial:
Baula

La Superasaure té ganes d’estrenar la seva primera bicicleta, un moment important per totes les petites dinosaures, però, tot i superar les seves pors inicials, per més que ho prova, va a terra un cop i un altre. Frustrada i adolorida per les constants caigudes es rendeix pensant que allò no fa per ella… Però la petita dinosaure rep la visita inesperada de la seva àvia, una gran ciclista, que li explica que tothom ha caigut alguna vegada abans d’aconseguir-ho. Sovint els reptes ens superen i ens sobrepassen i només necessitem que algú ens doni una petita empenta i ens acompanyi en l’aventura.

Pop-up Oceà

Autor: Anne Jankeliowitch
Il·lustracions:
Annabelle Buxton
Enginyer de paper: Oliver Charbonnel
Editorial: Baula

Els humans habitem gairebé tots els racons de la superfície terrestre, però l’oceà ens connecta i fa la Terra habitable. En contemplar el mar, veiem una gran extensió blava, però a sota hi ha tot un món! Els desplegables de l’Oliver Charbonnel tenen tants detalls que et semblarà que pots arribar a nedar entre els plecs. Pop-Up Oceà ens convida a descobrir l’origen de l’oceà i l’aparició de les primeres formes de vida submarines o admirar els magnífics esculls coral·lins i la bellesa de la biodiversitat marina. Puja a bord de naus increïbles i deixa’t sorprendre per les llegendes que l’habiten. T’atreveixes a endinsar-t’hi?

El contagi

Autora i il·lustracions: Lali Miró
Editorial:
Meraki

Unes notes fugaces o uns acords a l’aire, una melodia tímida que s’escola per les orelles dels que volen escoltar i fa que, de mica en mica, els ulls s’apartin de les pantalles que ens tenen absorbits i aïllats. El contagi és la història d’un viatge en metro, d’un dia rutinari com qualsevol altre, que es veu travessat per una cosa ben simple com la música. Quan un músic de carrer toca la seva guitarra, el vagó s’omple d’una sensació que inunda totes les parts del cos dels passatgers i els contagia d’alguna cosa que no sabem ben bé explicar, però que els fa sentir vius, i que els recorda tot allò que els uneix.

El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa

Autora: Cita Arasa
Il·lustracions:
Joan Turu
Editorial:
Animallibres

L’Aran recorda les millors vacances de la seva vida, un estiu on va sortir a navegar molts dies, va contemplar els estels i va bussejar per veure els peixos de colors del fons marí acompanyada d’en Tià, la Gertrudis i l’Enriquet, els seus amics de l’Illa. Aquesta història de la Cinta Arasa, amb les il·lustracions d’en Joan Turu, ens transporta a un d’aquells estius on la teva única preocupació és pensar en quina aventura et vols endinsar l’endemà. Però també serà la primera vegada que l’Aran descobreix una nova sensació difícil d’explicar… i és com si les onades del mar li haguessin entrat a la panxa.

Perdut

Autora i il·lustracions: Mariajo Ilsutrajo
Editorial:
Bindi Books

La gran ciutat pot ser un lloc hostil per un os polar i més quan ningú sembla tenir la intenció d’ajudar-lo. El polar protagonista d’aquesta història comença perdut i desorientat, es troba en una ciutat enorme i freda, on tothom està massa ocupat per fer-li cas. Deambula pels carrers sense rumb, pren cafè per error i s’endinsa en el metro sense entendre res, però no troba el camí cap al Pol Nord: no sap com tornar a casa. Però un nen simpàtic i pèl-roig es fixa en ell i decideix ajudar-lo, serà llavors quan l’os començarà a sentir-se no tan perdut, perquè tornar a casa no només té a veure en trobar el camí correcte.

Un nen a la platja

Autor i il·lustracions: Luciano Lozano 
Editorial:
Akiara books

Les delicades i cuidades pinzellades de les il·lustracions de Luciano Lozano ens transporten des de la primera pàgina davant de la immensitat del mar. En concret, en una platja de l’estret de Gibraltar, on es troben dos nens. Un és fill d’un pescador local, l’altre, és en Kai, que acaba d’arribar del Japó amb la seva família. La història és tant senzilla i profunda com la relació entre els dos nens, que comparteixen jocs i costums sense saber fins a quin punt allò marcarà les seves vides per sempre. Igual que el mar, aquesta història uneix la cultura d’Andalusia i Japó. Una oda a l’amistat i la diversitat.

El Monstre de Colors. Doctor d’emocions

Autora i il·lustracions: Anna Llenas
Editorial:
Flamboyant

El monstre més famós dels últims temps ara és doctor. El Monstre de colors ajuda a curar les emocions, sobretot aquelles que s’han fet tan grans que costen de digerir. La Nuna no sap què li passa, però no està bé, és per això que decideix anar a la consulta del Monstre, perquè l’ajudi a reconèixer què sent exactament i que li recomani què pot fer per estar millor. No només és important saber identificar les emocions, sinó també tenir eines per poder regular-les. Per sort, el Monstre té un gran maletí amb un munt de recursos senzills i personalitzables per ajudar-nos. Escolta el teu cos, escolta el teu cor.

Roi Rondinaire no fa cas

Autors: Caroline Pellissier i Virginie Aladjidi
Il·lustracions:
Aurore Carric
Editorial:
Inuk

En Roi és un rondinaire, no li agrada que li donin ordres i detesta que els seus amics decideixin per ell, així que sempre s’enfada amb els altres. En aquesta tercera aventura, la zebra Carles convida a tota la colla a passar un dia al seu vaixell. Tot va bé i cadascú fa el que més li agrada, però quan la cosa es complica per l’amenaça d’una tempesta ningú vol seguir les ordres del capità. Els animals a bord intentaran explicar com se senten sense enfadar-se tot escoltant-se entre ells. Vet aquí una història que s’emmarca dins la metodologia de la comunicació no violenta i ens assenyala un bon camí a recórrer.

Les millors aventures de Jules Verne

Autors: Sara Marconi, Nadia Arenas i Sergi Rodríguez
Il·lustracions:
Simone Frasca
Editorial:
Shackleton Kids

Visitar les profunditats de la Terra i endinsar-se en un món ple de perills, descobrir els fascinants misteris que amaguen els oceans o fer la volta al món en un viatge d’allò més emocionant. La col·lecció La meva primera biblioteca ens presenta el recull de tres dels contes més famosos de Jules Verne. Podràs explorar l’interior d’un volcà, descobrir l’Atlàntida i viatjar arreu del món sense moure’t de casa. Les aventures més extraordinàries de tots els temps prenen color a través d’aquesta adaptació il·lustrada per als més petits. Un llibre per somiar despert i iniciar-se en les aventures del famós escriptor.

Gat i Pingüí

Autor: Oriol Garcia Molsosa
Il·lustracions:
Lucía Serrano
Editorial:
La Galera

En Gat viu sol i cada dia fa la mateixa rutina fins que un dia apareix el Pingüí d’imprevist i s’instal·la a casa seva. L’arribada de l’ocell capgira la vida i els horaris del Gat, i això fa que s’enfadi, però sense adonar-se’n s’acaben fent amics, sobretot perquè a tots dos els encanten les sardines! El Gat descobreix que no sempre ha de seguir els horaris i que pot fer més activitats, mentre que el Pingüí, que sempre era un viatger de pas, troba una llar. Gat i Pingüí, Premi Emili Teixidor 2023, utilitza un vocabulari enriquidor per als infants sense paternalisme, tot acompanyat d’il·lustracions molt tendres. 

Aura, la dinosaure

Autors: Helena Bagué, Josep Rovira i Siddartha Vargas
Il·lustracions:
Marisa Morea
Editorial:
Penguin Random House

L’Aura és una dinosaure que viu al Pol Petit, un món màgic i divertit. És una diplodocus que no deixa de fer-se preguntes i investiga a totes hores. En aquesta aventura, la intrèpida dinosaure viatja en el temps per conèixer els seus amics de fa molts milions d’anys. Amb una màquina del temps improvisada recórrer diverses èpoques històriques en la recerca del Juràssic. Quan hi arriba, queda fascinada pels boscos i prats increïbles, però la màquina s’ha espatllat i haurà de demanar ajuda a tots els dinosaures de la zona per reparar-la. Una història que també és cançó, per fer un món millor.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació