Redescobrir el Museu d’Història de Catalunya

L'Agència Catalana del Patrimoni ofereix un cicle d'activitats divers dins el MHC

L’Agència Catalana del Patrimoni proposa, dins de la seva campanya Viu l’estiu, una programació amplia i diversa pel Museu d’Història de Catalunya que permet gaudir de la institució entre la calor d’un estiu sufocant. Les activitats van des de visites guiades fins a concerts, passant per espectacles de dansa.

Exposició “Els Català, fotògrafs d’un segle”

La programació es va iniciar amb l’arribada de l’estiu i ja el mes passat va oferir quatre concerts excepcionals. Cada dimecres de juliol va tenir lloc el cicle “Veus joves d’arrel Mediterrània”, un conjunt de concerts on modernitat i tradició es veuen entrelligades per les noves veus del Mare Nostrum.

Ara, visitar l’exposició permanent del museu, Catalunya, un viatge en el temps, pot ser una experiència enriquidora per viure aquest estiu en família. Les llums i les ombres de la nostra nació es poden entendre en un recorregut que permet fer un viatge en el temps per conèixer de primera mà els processos històrics que han conformat el nostre país. El muntatge es ple d’escenografies i materials interactius que permeten una visita amena i lúdica. Els diumenges i festius, excepte el primer diumenge de cada mes, tindrà lloc a les 12:00 h una visita guiada gratuïta (inclosa en el preu de l’entrada) que permetrà obtenir una experiència més rica en aquest viatge de la prehistòria a l’actualitat. 

Els dissabtes a les 12:00 h també podrem gaudir d’una visita guiada de l’exposició temporal de la temporada sobre la nissaga de fotògrafs Català, Els Català, fotògrafs d’un segle, un recorregut pel treball de cadascun dels membres de la família que permet entendre la història de la Catalunya del s. XX. Les visites guiades seran gratuïtes, el preu s’inclou en l’entrada.  El 16 de setembre, a les 10:00 h i de manera gratuïta (cal inscripció prèvia), es podrà fruir d’una visita guiada per l’Arxiu Nacional de Catalunya, on es conserven els fons personals de Pere Català i Roca i Pere Català i Pic, el fons fotogràfic FOTO-PIC amb més de mil imatges en línia i el fons sobre l’Alguer amb notes, llibretes, poemes i treballs d’investigació històrica sobre temes algueresos d’en Pere Català. De manera que es podrà conèixer una infraestructura arxivística de gran rellevància al nostre país.

El proper dimecres 3 d’agost es podrà veure Tradere SP, un espectacle de Laia Santanach que investiga noves visions coreogràfiques de la tradició des d’una mirada contemporània i que s’emmarca dins la iniciativa Terrats en Cultura, que permet gaudir d’espectacles d’alta qualitat a l’exterior, una dinàmica molt adequada als vespres d’estiu. 

El Museu d’Història de Catalunya, per tant, proposa un itinerari per les nostres arrels des de diferents visions i disciplines però sempre des d’una mirada accessible per a tota la família, un conjunt d’activitats adients per combatre la calor amb cultura. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació