El Festival Gargar, Premi Impulsa

La Fundació Catalunya Cultura ha atorgat el Premi Impulsa Cultura 2020 amb valor de 10.000 euros al Festival Gargar de Murals i Art Rural

La Fundació Catalunya Cultura va anunciar dimecres el guanyador del premi Impulsa Cultura, dedicat a accelerar projectes culturals arreu de tota Catalunya. L’edició d’enguany ha destacat per l’abundància de projectes amb valor educatiu, entre els quals en destaca el guanyador, el Festival Gargar de Murals i Art Rural, guardonat amb un premi de 10.000 euros.

Un mural del festival Gargar a Planelles

El Festival Gargar de Murals i Art Rural se celebra des de 2016 a Penelles (Lleida) amb l’objectiu de difondre la cultura artística al món rural mitjançant la fusió de muralisme, música i activitats diverses relacionades.

Pel que fa a l’edició d’aquest any, el cinquè Festival Gargar, originalment pensat per celebrar-se en un cap de setmana a principis de maig, es va ajornar fins a l’agost degut a la pandèmia i  es va estendre durant tot el mes per tal d’adaptar-se de la millor manera a les mesures recomanades davant de la Covid-19. Malgrat que va caldre reduir el nombre d’artistes convidats, el Festival se’n va sortir amb èxit amb un circuit artístic i tres exposicions gratuïtes en homenatge als pioners de l’Street Art dels anys 70 i 80.

El jurat del Premi Impulsa 2020, integrat per Ramon Agenjo (Fundació Damn), Anna Gener (Savills Aguirre Newman), Genís Roca (RocaSalvatella), Eduard Voltas (TimeOut) i Maria José Chanca (Fundació Grupo Sifu) ha acordat concedir el Premi a aquest projecte pel seu impacte econòmic, ja que és un clar exemple de com la cultura pot transformar i dinamitzar un territori generant prosperitat econòmica i fomentant un turisme sostenible; també pel seu impacte cultural, ja que és un referent d’impuls i aparador d’artistes i pol d’atracció de talent nacional i internacional amb una proposta artística singular i reproduïble. I pel seu impacte social, ja que el jurat ha valorat la seva capacitat de generar un clar orgull de pertinença i identitat a la població de Penelles (Lleida).

Des de Gargar ens asseguren que se senten molt contents i agraïts amb la Fundació. En paraules de la portaveu, Maria del Mar López Pinto: “l’acompanyament i el mecenatge que ens han donat ens ha ajudat vertaderament a reorganitzar i ordenar el projecte. A més, ens ha motivat per continuar i ens ha obert portes amb possibles col·laboracions i agents externs que ens poden ajudar molt, a part dels diners del premi. Amb tot això, podem, per fi i després de cinc anys de lluita, començar a professionalitzar el projecte, que era l’objectiu principal.”

Pel que fa als deu projectes finalistes, entre els quals hi havia Núvol, han obtingut ajudes per un valor aproximat de més de 45.000 euros a través d’un programa de mentories i serveis de consultoria de prestigiosos professionals.

A més, el Programa Impulsa Cultura ha format i acompanyat gratuïtament a tots els projectes que han sol·licitat seguir-lo, a fi de millorar la seva proposta de valor i sostenibilitat. D’aquesta manera, els 60 projectes de l’edició se sumen a la Comunitat Impulsa, que compta amb 128 projectes culturals, a partir dels quals podran seguir gaudint d’activitats formatives i de trobades organitzades per la Fundació per establir una xarxa i trobar sinergies entre professionals de l’àmbit cultural.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació