Arriba la desena edició de l’Art Photo BCN

L'Art Photo Barcelona es consolida com a fira de fotografia de la ciutat, unint galeristes i col·leccionistes

Enguany se celebra la desena edició de l’Art Photo BCN, una fira que, segons els seus organitzadors «té per objectiu dinamitzar i crear xarxa i circuit entre els múltiples agents que sustenten la fotografia contemporània a Barcelona». Com és habitual, la desena edició de l’Art Photo Barcelona girarà entorn de tres eixos bàsics: la compra, l’exhibició i la formació.

Mercat de la fotografia de l’Art Photo BCN de l’any passat | Imatge cedida per Art Photo BCN

Del 26 al 29 d’octubre, la quarta planta del Disseny Hub de Barcelona acollirà el Mercat de fotografia de la fira. Hi participaran una vintena de galeries i expositors provinents de diferents àmbits artístics. Dins del Mercat hi podrem trobar el Photobook market, una secció especialitzada en el format del foto llibre, comissariada per primera vegada per Ana Benavent, on una dotzena d’expositors i editorials hi presentaran les seves novetats i publicacions.

Entre les galeries participants en el mercat d’enguany hi trobem: Valid Foto BCN, que presentarà l’obra de Xavier Manrique; la galeria d’art contemporani Carles Taché, amb imatges del fotògraf lleonès Alberto García-Alix; la Galeria fotogràfica ilmondo, amb mostres de l’obra de Jaume Buxeda i Lluís Ripoll o la Fundació Photographic Social Vision, que durà diverses fotos dels seus representats: Pomés, Maspons, Biarnés, Tusquets, Léonard i Outumuro.

Una de les imatges de Xavier Manrique que la galeria Valid Foto BCN presentarà a l’Art Photo Barcelona 2023 © Xavier Manrique

El segon eix del festival el durà a estendre’s a diferents punts de la ciutat de Barcelona, en diverses sales i espais de la seva xarxa de Centres Cívics i Culturals que acolliran, fins al 30 d’octubre, exposicions de diversos autors. El centres que acolliran alguna mostra de l’Art Photo BCN d’enguany són el de Can Basté a Nou Barris, el Pati Llimona de Ciutat Vella i La Farinera del Clot i el Parc Sandaru al districte de Sant Martí. També podreu trobar exposicions de l’Art Photo al laboratori fotogràfic Còpia Lab de Gràcia i al Sindicat de la Imatge UPIFC del Poblenou.   

Entre el 26 i el 29 d’octubre la fira també organitzarà diverses activitats formatives al voltant de la fotografia, un vessant pedagògic que constitueix el seu tercer eix i que inclourà tallers tècnics impartits per diversos experts, així com el visionament d’alguns portafolis d’autors seleccionats. Durant aquests dies també se celebraran diverses conferències i debats amb reconeguts fotògrafs i altres experts del món de la imatge. Podeu consultar tota la informació d’aquest ampli conjunt d’activitats al web de la desena edició de l’Art Photo Barcelona.

Imatge de “Galerna”, el projecte fotogràfic de Jon Cazenave que es podrà veure al CC La Farinera del Clot durant l’Art Photo BCN © Jon Cazenave

És sabut que el col·leccionisme fotogràfic i, per tant, el mercat de la fotografia a casa nostra és molt reduït, sobretot si el comparem amb el d’altres països com França, Alemanya o els EUA. No obstant això, que una iniciativa com l’Art Photo Barcelona arribi a la seva desena edició, amb la voluntat de promoure i visibilitzar les galeries d’art especialitzades en el terreny de la fotografia, és, sens dubte, un fet estimulant. Com apunta l’ànima i directora del festival, Isabel Lazaro, les fires faciliten les relacions entre el públic –tant institucional com privat– i els galeristes, creant un clima més distès i informal que el de les mateixes galeries.

A més a més, la majoria dels galeristes i entitats presents a l’Art Photo solen presentar un nombre força reduït d’autors, permeten que l’atenció dels visitants se centri, sobretot, en l’obra d’un o dos fotògrafs i que puguin conèixer millor la seva trajectòria.  

Exposició l’Art Photo BCN de l’any passat | Imatge cedida per Art Photo BCN

En aquest sentit, de resultes de la pandèmia, que va afavorir les comunicacions en línia, Art Photo ha creat, a més a més de la seva pàgina web, un portal on l’usuari pot conèixer i visualitzar de primera mà les imatges dels autors presentats per cada galeria participant. En aquest portal podrem conèixer les dades tècniques de totes les obres presentades a la fira, així com els seus preus i explorar-les amb un zoom d’alta qualitat. També podrem comprar en línia aquelles imatges que més ens agradin si així ho desitgem. El portal, al que es podrà accedir des del web del festival ja esmentat, s’activarà a partir del dia 26 d’octubre a la tarda i s’hi podrà accedir fins a finals de novembre.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació