Miquel Desclot i Toni Oró al festival Poetes sota la lluna

Arriba la sisena edició del Festival que enguany homenatja el músic Jordi Fàbregas

Rafael Vallbona

Rafael Vallbona

Escriptor. Foto Ana Portnoy

Després del parèntesi forçós de l’any passat, el festival de poesia de Can Vallerià, a Premià de Dalt, tornarà a celebrar-se en la seva data habitual, el divendres 27 d’agost, a les 21.30 hores i amb entrada gratuïta. Miquel Desclot, darrer guanyador del premi Carles Riba i un dels més prestigiosos poetes catalans contemporanis, és el cap de cartell del festival.

El poeta Miquel Desclot

La sisena edició del Poetes sota la lluna l’obriran l’escriptor, traductor i col·laborador de Núvol, Esteve Miralles, i l’autora amaziga resident al Maresme Asmaa Aouattah. Després arribarà el torn de Miquel Desclot, que recitarà el seu llibre premiat Despertar-me quan no dormo, entre d’altres poemes.

La segona part del festival la conformarà l’espectacle poètic-musical de producció pròpia ‘Fantasies d’un vespre d’estiu’, dirigit pel clarinetista Toni Oró. Oró, un dels impulsors del col·lectiu de música tradicional del CAT de la vila de Gràcia, actuarà amb algun dels seus companys de carrera musical: Ferran Martínez (piano i acordió), el cantant Jordi Vidal i Rafel Sala (guitarres i mandolina). A través d’una narració que anirà lligant la màgia de la paraula dita i el lirisme de les nits estiuenques, l’espectacle inclourà alguns poemes que va musicar el recentment desaparegut Jordi Fàbregas, fundador i ànima del CAT. D’aquesta manera Can Vallerià retrà homenatge al músic sallentí, gran amic dels membres de l’entitat de Premià de Dalt.

Producció pròpia

Amb aquest ja són quatre els espectacles músic-literaris que ha produït l’entitat de Premià de Dalt. ‘El carrer que em du a casa’ (dirigit per Jorge Sarraute i Jordi Torrens) ha estat editat en un llibre-disc enregistrat en estudi i s’ha presentat a diversos indrets. Poc abans del confinament es va presentar a Premià de Mar, amb el teatre de l’Amistat ple a vessar, ‘Les hores caminen calmes’, homenatge a l’escriptor i membre del grup de la Font del Cargol, Martí Rosselló, en el desè aniversari de la seva mort. Aquest espectacle ja s’havia estrenat al cinquè festival Poetes sota la lluna. Malgrat aquest bagatge, el Departament de Cultura ha denegat la subvenció que l’entitat va demanar per poder tirar endavant aquesta sisena edició del festival. Aquest fet ha fet perillar la seva celebració.

Tot i que l’any passat el festival es va haver de posposar, Can Vallerià va organitzar un festival de poesia en línia anomenat “Confinament poètic”, amb una vintena d’autors d’arreu. Aquesta activitat singular encara es pot veure al canal de YouTube de l’entitat.

Per assistir al festival, quina entrada és gratuïta, no cal inscripció prèvia. L’accés a la masia de Can Vallerià serà per rigorós ordre d’arribada i fins que l’aforament, enguany necessàriament limitat, quedi complet. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot l’acte. Els organitzadors es reserven el dret de convidar a marxar qui no compleixi amb aquest precepte legal.

Can Vallerià, casa natal de l’escriptor i poeta Valerià Pujol, és al Passeig Coromina, 32, al centre de la vila de Premià de Dalt. Hi ha un ample espai d’aparcament a escassos metres.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació