L’hora dels galeristes

La Setmana de l’Art, impulsada per les Galeries d’Art de Catalunya, aplega més de cent activitats arreu de Catalunya

La Setmana de l’Art a Catalunya es tracta d’una iniciativa del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GAC), que programa 115 activitats arreu del país entre el 25 de novembre i el 3 de desembre. L’objectiu és apropar les arts visuals al conjunt de la població i crear nous públics tot teixint aliances amb 73 galeries i entitats de tot Catalunya.

Fotografia de l’ Artevistas Gallery, participant de la Setmana de l’Art

La Setmana de l’Art planteja més d’un centenar d’activitats en diferents formats que permeten situar l’art en el centre d’atenció. Dins el programa podem trobar exposicions d’art, però també xerrades o experiències diverses. El projecte vol apropar les arts visuals a la població, fomentar la relació entre els actors públics i privats i subratllar el paper de les galeries d’art dins de l’ecosistema cultural català com a element dinamitzador de creació, educació i talent artístic. “La Setmana de l’Art cobreix un buit i i una necessitat en el programa de les arts visuals al nostre país, que permet concentrar en nou dies una agenda intensa de propostes on la iniciativa privada i la pública es donen la mà i complementen les seves respectives funcions”, explica Mònica Ramon, presidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya.

Les activitats s’ofereixen arreu de Catalunya, intentant escapar del centralisme barceloní moltes vegades imperant en el món de l’art català. La vertebració de les galeries d’art de les diverses comarques catalanes i la participació de museus i altres organismes d’arreu del país, afavoreix la diversificació territorial de la proposta. Algunes de les activitats destacades es concentren el cap de setmana del 27 i 28 de novembre, com el Passeig per la Vinya dels Artistes i el tast de vins a Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) o les visites comentades d’espais com el Museu de Manresa, el Museu d’Art de Girona, el Castell de Vila-seca, el Museu Raset de Cervià de Ter o la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, entre d’altres.

Al llarg de la setmana també s’oferiran tallers adreçats als joves a l’Espai Cavallers de Lleida i es programaran xerrades sobre l’educació artística organitzades per el GAC com “L’educació artística com a eina d’inclusió social” (Galeria Il·lacions, Barcelona, 30 de novembre) o “El cinema com a eina de l’educació en arts visuals” (Pigment Gallery, Barcelona, 2 de desembre). Vinyet Panyella, presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), destaca la importància de posar les galeries en el centre de l’art: “No tothom té el costum d’entrar a les galeries d’art, per això, tot i que sigui implícit que son obertes a tots els públics, s’ha de fer palès”.

La Setmana de l’Art també oferirà una visita a l’estudi de l’artista Neus Colet a Sant Cugat del Vallès i ha programat diverses activitats en col·laboració amb altres festivals del territori, com el Panoràmic de Granollers, que es clourà el pròxim diumenge 28 de novembre, o la cinquena edició del DART Festival, que se celebrarà a Barcelona del 25 de novembre al 12 de desembre.

Podeu consultar totes les activitats programades al web de la Setmana de l’Art de Catalunya.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació