Sequera erèctil

És hora que els homes prenguin responsabilitat de la seva salut, que ja hem tingut massa generacions de mares i àvies frustrades per culpa de les seves dificultats sexuals.

Marta Pontnou

Marta Pontnou

Assessora d'imatge de llengua llarga i pocs eufemismes

Acabo de sentir un anunci a la ràdio que fa feredat. La Maria es troba a l’Antònia: “Antònia, fas més bona cara!”. L’Antònia li respon: “És que el Josep Maria ha anat a la clínica masculina X per solucionar els seus problemes i ara està fet un campió”.

I ara em direu: Quin és el problema? A tot li trobes pegues, noia! És que qui té el problema és el Josep Maria; si té disfunció erèctil o ejaculació precoç, qui ha de fer mala cara és ell, no pas ella! La bellesa de l’Antònia, la brillantor dels seus ulls o la lluïssor de la seva pell, no depèn de si se li aixeca o no al Josep Maria! Per tant, i si posem el focus a on toca?

Mireu si en són de cínics els publicistes, que en comptes de centrar-se en el problema de les persones amb penis, posen l’atenció en l’aparença física d’elles i amb quin posat fan davant de les amigues. Tanta vergonya us fa tenir dificultats sexuals que no podeu fer ni un anunci parlant de vosaltres mateixos i dels vostres genitals? Expliqueu els vostres assumptes de trempera i deixeu a les dones en pau.

La disfunció erèctil i l’ejaculació precoç són assumptes de persones amb penis, no nostres. Us imagineu un anunci sobre un medicament per la menopausa i una conversa de dos senyors dient que ells tenen millor aspecte físic des que les seves senyores ja no tenen sequedat vaginal? Per què no poden parlar obertament dels seus defectes sense involucrar-nos a nosaltres? Sembla que els homes tenen vergonya d’admetre els seus problemes i només van al metge quan se senten acorralats.

S’ha oblidat del benestar i de la dignitat de les dones i per tot això tenim bretxa de gènere en la investigació mèdica o manca de coneixements sexuals.

A més a més, tractar de “campió” a algú que aconsegueix mantenir una erecció durant més de 30 minuts és una etiqueta més per aquest llenguatge masclista. Relacionar el fet de guanyar premis esportius amb la trempera, és posar més ranxo a la menjadora d’aquest món de l’esport masclista que no volem, el de les oueres, el dels “piquitos”, el dels insults homòfobs i racistes.

És hora que els homes prenguin responsabilitat de la seva salut i ens deixin d’emprenyar a les dones, que ja hem tingut massa generacions de mares i àvies frustrades, injustament, per culpa de les dificultats sexuals dels homes. Han suportat humiliacions i han arrossegat responsabilitats quan elles no eren el problema, perquè sempre ha prevalgut el desig masculí per sobre del femení. S’ha oblidat del benestar i de la dignitat de les dones i per tot això tenim bretxa de gènere en la investigació mèdica, manca de coneixements sexuals, falta d’estudis sobre la menopausa… i un llistat infinit que no acabaríem mai.

Així que l’anunci s’hauria de revisar, i quedaria més o menys així: “Josep Maria, si aquesta nit no se t’aixeca, passa per la nostra clínica que ho solucionarem. La teva trempera no guanya cap copa ni cap premi, és un tema d’autoestima. I això, també ho solucionarem”

I a l’Antònia, deixeu-la en pau, que pot tenir tres orgasmes seguits sense utilitzar cap penis, i això sí que és de traca i mocador i per fer-ne un anunci a la ràdio. De res campions!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació