Visca el teatre (infantil i juvenil)!

La 28a Mostra d'Igualada omplirà del 30 de març al 2 d'abril la capital de l'Anoia d'una selecció dels millors espectacles dedicat al públic jove.

Oriol Puig Taulé

Oriol Puig Taulé

Crític i cronista d'arts escèniques. Cap de L'Apuntador.

Ahir es va celebrar el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil i es va aprofitar per fer la foto de família de la 28a Mostra d’Igualada, que del 30 de març al 2 d’abril omplirà la capital de l’Anoia d’una selecció dels millors espectacles dedicats al públic més jove. L’acte va comptar amb els parlaments de Pep Farrés, director artístic de La Mostra i altres autoritats, la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil i es va amenitzar amb dues escenes musicals de Renard o el llibre de les bèsties.

El vestíbul del Mercat de les Flors va reunir molts dels artistes que participaran a La Mostra d’Igualada, un dels mercats estratègics del Departament de Cultura de la Generalitat i una cita ineludible per a tots els espectadors, programadors i professionals. Una mostra que és una fira, de la qual en poden sortir bolos (o fins i tot gires) i una oportunitat única per veure allò que s’està fent a casa nostra, amb presència també de companyies espanyoles i de l’estranger.

Pep Farrés, director artístic de La Mostra, va destacar que aquesta edició serà més jove que mai. El públic que molt sovint es queda “orfe” d’espectacles, és a dir, en aquella franja d’edat compresa entre el teatre infantil i el teatre “per a adults”, tindrà, un any més, un espai per a les propostes dedicades a aquesta franja d’edat. La Mostra Jove està destinada als espectadors dels 12 als 18 anys, i serà un espai autogestionat pels propis joves al pati de L’Escorxador.

Pere Camps, Regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, va destacar la il·lusió que provoca La Mostra entre la població d’Igualada (de totes les edats) i com aquesta és la història d’un somni fet realitat. Juanjo Puigcorbé, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, va destacar en el seu discurs la feina feta en les 27 edicions ja fetes de La Mostra, i els programes de la Diputació destinats a la creació de nous públics, com Anem al teatre? i Flipart. També va insistir en què els pares han de portar els seus fills al teatre, però també els han de llegir contes abans d’anar a dormir, la forma més fàcil i econòmica d’acostar els infants a les arts escèniques (microteatre domèstic, en podríem dir). Finalment, Antònia Andúgar, directora de l’Àrea de Mercats de l’ICEC, va voler expressar la seva alegria pel que és un dels mercats estratègics més importants de Catalunya, que en un futur proper s’internacionalitzarà (encara) més. Finalment, Pep Farrés va llegir el manifest del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil, escrit per l’escriptor mexicà Francisco Hinojosa, que podeu llegir aquí.

Per iniciar i concloure l’acte, tres dels intèrprets de Renard o el llibre de les bèsties van interpretar un parell de cançons de l’espectacle. Paradoxes del teatre infantil (i juvenil), que de vegades sembla la germaneta pobra de les arts escèniques: tres dels millors actors del teatre musical de Catalunya (Marc Pujol, Joan Vázquez i Toni Viñals) treballen en un espectacle destinat als infants. Aquells qui (encara) tenen prejudicis sobre aquest tipus de teatre i que consideren que es tracta d’espectacles poc cuidats, haurien de perdre la por i portar els seus fills al teatre. Ni que sigui per motius econòmics. Per un preu molt més assequible que a un teatre del Paral·lel, a La Mostra d’Igualada podrem veure el protagonista d’Scaramouche cantant i ballant de meravella.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació