Un “garito” que sigui un univers

En el seu desè aniversari, la companyia La Virgueria presenta una de les seves peces més ambicioses: Com menja un caníbal.

En el seu desè aniversari, la companyia La Virgueria presenta una de les seves peces més ambicioses: Com menja un caníbal, escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb un equip de més de 25 persones i 10 actors a escena representant més de 20 personatges. L’espectacle forma part dels projectes que l’Arnau Itinerant coprodueix (conjuntament amb Escena Nacional d’Andorra i el Teatre Municipal de Lloret de mar) aquest 2019 i s’estrenarà els dies 20 i 21 de desembre a la Lleialtat Santsenca.

Medusa: el darrer espectacle en cartellera de La Virgueria.

Un espai obert, al marge

La Dora és filla de la postguerra i després de la desaparició dels seus pares decideix abandonar el poblet aragonès que l’ha vista créixer per emigrar, amb els seus dos germans, cap a la gran ciutat. La Barcelona grisa dels anys 50 no és, però, un lloc amable per a tres emigrants, un d’ells, el Luis, amb discapacitat intel·lectual. Sortosament, la Dora trobarà el Garito, un lloc estrany, meravellós, desconcertant, amb quatre, o sis, o cap paret. Un lloc potser imaginari, potser real. El Garito és l’univers dels Fràgils amb “F” majúscula, de tots aquells que han quedat als marges d’un sistema excloent. És gràcies a aquest espai que ens arriba la veu empàtica de la Dora. 

També ho fan possible Guillem Barbosa, Patrícia Bargalló, Sílvia Capell, Maria Garrido, Guillem Gefaell, Carles Gilabert, David Menéndez, Núria Montes, Maria de la Pau Pigem i Lara Renard, en els papers de la Dora, l’Home de les cames de vidre, la Dona que cuida el marit només de dia, l’Home gras i l’home més gras, la Dona imponent, la Dona que plora… Clara Peya com a encarregada de la banda sonora, Sebastià Brosa, Paula Font i Paula González amb la construcció d’un espai escènic on hi tenen cabuda una perxa xinesa i un trapezi…

L’espectacle, de caire oníricopoètic, hibrida el llenguatge teatral i el llenguatge circense. 

Aleix Fauró i Isis Martín han ideat l’espectacle.

Més enllà de l’escenari

Un teatre compromès amb la societat, la bellesa, el risc i la cultura com el que fa la companyia La Virgueria troba el seu aliat natural en el projecte de l’Arnau Itinerant. Els espectacles programats per aquest nou teatre que la societat barcelonina s’està guanyant a pols, compten, entre d’altres, amb la col·laboració del projecte Creuem el paral·lel. Mitjançant aquest vincle s’ha realitzat una col·laboració amb l’escola Collaso i Gil, un centre d’alta complexitat situat al Raval. A partir de les preguntes i reflexions que els han sorgit després de treballar el text de l’espectacle, els alumnes de cinquè i sisè de primària han creat una exposició mòbil que es podrà veure abans i després de les representacions. 

A més de col·laborar amb la continuïtat de l’Arxiu virtual de l’Arnau amb l’objectiu de fer una exposició de fotografies sobre les migracions que va rebre Barcelona durant les dècades dels 50 i 60, la Virgueria també durà a terme una sèrie de xerrades en col·laboració amb l’Associació Catalana de la Síndrome del Cromosoma X-Fràgil i d’altres entitats vinculades amb els àmbits de la diversitat funcional i social.

Entrades a preu reduït abans del 16 de desembre clicant aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació