Terrats en Cultura 2016

Avui comença la quarta edició de Terrats en Cultura, el festival que porta la dansa, la música i el teatre als terrats de Barcelona.

Oriol Puig Taulé

Oriol Puig Taulé

Crític i cronista d'arts escèniques. Cap de L'Apuntador.

Avui comença la quarta edició del Terrats en Cultura, el festival que porta la dansa, la música i el teatre als terrats de Barcelona. Organitzat per l’associació cultural Coincidències, és una ocasió ideal per descobrir o recuperar espectacles i artistes de tot tipus. Si la meteorologia ho permet, és clar.

Terrats en Cultura

El passat 18 d’abril es va presentar la programació a l’Antiga Fàbrica Damm, en un acte conduït per l’actriu Mireia Gubianas, interromput sistemàticament per Las Glorias Cabareteras i que va comptar amb l’aparició estel·lar de Vanessa Segura com a Blanche Dubois desesperada. La particularitat d’aquest festival és el fet que els espectacles tenen lloc a terrats privats de Barcelona, cedits amablement per amfitrions desinteressats, que permeten a l’espectador gaudir de bons espectacles i redescobrir el plaer de prendre la fresca i pujar a un terrat, a l’època de les assecadores.

Avui i demà es podrà veure, en un terrat de Gràcia, l’espectacle Balla amb mi, un recorregut per les millors cançons d’Irving Berlin, Stephem Sondheim o Richard Rodgers, entre d’altres, interpretades per l’actor Toni Viñals i el pianista Marc Garcia-Rami, amb direcció de Xavi Casan. Es tracta d’un concert teatralitzat on Viñals (actor tot terreny que fa anys que veiem en musicals, des del petit format a les súperproduccions de Dagoll Dagom) interpreta un repertori de 17 cançons que se surten de les habituals, amb traduccions al català de Jordi Galceran, David Pintó o Cèsar Aparicio.

Els propers 20 i 22 de maig un terrat del Raval acollirà Microdansa als Terrats, tres peces curtes per a fer un tast de dansa contemporània: SIQ, un tour de force de dansa física creat i ballat per Anna Borràs; De norte a sur, una creació de Maria de Acha i Helena Casas sobre dues dones que de mirall passen a convertir-se en un ésser únic; i Efil, d’Arias Fernández i Julien Rossin (mirat per l’ull extern de Thomas Noone), un viatge per la vida de dos personatges a la inversa, de la vellesa a la infància.

Las Glorias Cabareteras

Entre el programa del Terrats en Cultura 2016, que abraça des d’aquest mes de maig fins al 6 de novembre (amb dos espectacles al mes), podem destacar la presència de Jordi Oriol i La caiguda de l’H, en versió musical (10 i 11 de juny); el concert de Yacine & The Oriental Groove, que presentaran el seu nou disc The Mediterranean Clash (2 de juliol); el Vi ver de Josep Pedrals i Nico Roig, una vetllada que unirà la poesia, la música i la cata de vins DO Catalunya (15 de juliol); el concert d’Adam Giles Levy, la nit del Piromusical de la Mercè, una mescla perfecta de música i pirotècnia (24 de setembre); l’actuació de Las Glorias Cabareteras, sempre fresques i mamarratxes, amb Pelucas al viento (gran títol), un espectacle creat expressament per a un terrat (25 de setembre); o el monòleg A mí no me escribió Tennessee Williams, de Roberto G. Alonso i Marc Rosich, un espectacle multidisciplinari que barreja cabaret, teatre i dansa, Shakespeare i la movida madrilenya (7 i 8 d’octubre).
Poden consultar la programació aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació