Shakespeare balla Cole Porter

“Hem d’enamorar, hem de fer que la gent s’enamori, hem de ser feliços, hem de fer feliç a la gent” va ser la primera directriu que Àngel Llacer va donar a tot l’equip tècnic i artístic de Molt soroll per no res. La comèdia es podrà veure fins al 29 de novembre al TNC.

“Hem d’enamorar, hem de fer que la gent s’enamori, hem de ser feliços, hem de fer feliç a la gent” va ser la primera directriu que Àngel Llacer va donar a tot l’equip tècnic i artístic de Molt soroll per no res. La comèdia es podrà veure del 15 d’octubre al 29 de novembre a la Sala Gran del Teatre Nacional.

Molt soroll per no res arriba dijous al TNC © David Ruano

Llacer ha optat per situar la popular comèdia de Shakespeare al Hollywood dels anys 50 i fer ballar els 19 actors (es diu aviat!) al ritme de Cole Porter i altres compositors. “Ha estat capaç d’alçar la peça a l’altura de les tres grans comèdies del bard” assegura el traductor Salvador Oliva. Els protagonistes de l’espectacle són els treballadors d’un estudi de cinema que estan rodant una pel·lícula i posaran en crisi, per tant, la frontera entre la realitat i la ficció: hi ha escenes de l’obra de teatre i escenes del rodatge. Tot i que, tal com assegura Llacer, manté l’essència de l’obra de Shakespeare.

Com que no van obtenir els permisos per a tots els temes de Cole Porter que volien utilitzar, Llacer i Manu Guix hi van afegir peces d’Irving Berlin i I.Herb Brown. A l’espectacle hi sonaran, finalment, temes com Let’s do it, Night and day, Begin the beguine,Everytime we say goodbye de Porter, Cheek to cheek de Berlin i Good morning de Herb Brown. Una de les particularitats del muntatge és que alguns dels actors del repartiment, com Albert Triola, Òscar Muñoz, Lloll Bertran (que debuta al TNC) o Victòria Pagès, debuten en el musical. A més, tot serà en rigorós directe i sense cap suport tecnològic. “És tot un repte”, assenyala Guix, “però li dóna molt de valor i aportarà una energia molt important”.

“És una obra de fàcil digestió, divertida però gens frívola. Volem ser seriosos des de la felicitat i crec que una comèdia com aquesta pot ser la porta d’entrada al teatre per a molta gent. Som el primer esglaó i m’agradaria que d’aquí anessin, per exemple, a un espectacle d’en Xavier Albertí” explica Àngel Llacer. I conclou: “La felicitat és contagiosa i generar-la és una de les funcions primordials del teatre.”

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació