El Grec continua a les sales de la ciutat

Al llarg de la temporada 2020-21 es podran veure als teatres de Barcelona totes aquelles obres que van ser cancel·lades a causa de la pandèmia.

Laura Lázaro Prat

Laura Lázaro Prat

Periodisme cultural

Com era d’esperar, les limitacions imposades pel confinament per la covid-19 van fer que moltes coproduccions del Festival Grec no es poguessin estrenar. Però amb la reinvenció i l’adaptació del seu format a la nova normalitat, ha nascut el programa De Grec a Grec, que s’estendrà al llarg de 2020-21 als teatres de Barcelona. De Grec a Grec ha fet que totes aquelles obres que no van poder arribar al públic puguin ser programades al llarg d’aquesta temporada.

Bona part de la temàtica de les obres se centrarà en el tema original programat pel Festival Grec, i és, l’Amèrica Llatina. Es comptarà amb autors i directors que arriben de l’altra banda de l’Atlàntic i que portaran obres com ara Winnipeg, amb una direcció escènica de Norbert Martínez i una dramatúrgia de Laura Martel. Winnipeg s’ambienta cap al final de la Guerra Civil espanyola, també dona nom al vaixell que va contractar Pablo Neruda junt amb diverses autoritats del govern Xilè, per portar refugiats espanyols a Amèrica. Si voleu saber més coses sobre aquest vaixell de refugiats, llegiu aquest article. Winnipeg s’estrena el 23 de setembre al teatre Akadèmia i es podrà veure fins al 18 d’octubre d’aquest any.

Laia Alberch, Laura María González, Edu Tudela, Martí Salvat. Foto: Galeria Multimèdia del Grec

Una altra proposta que aquesta vegada arriba en forma de monòleg teatral és Una galaxia de luciérnagas. Aina Tur, autora i directora de l’obra, es basa en una experiència traumàtica que va patir quan era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional. Va ser víctima d’un assalt a mà armada que va deixar varius morts. La duresa de la situació va transformar completament la vida de l’autora que arriba el 4 de novembre a l’escenari del Maldà per quedar-s’hi fins al dia 28 del mateix més.

Aina Tur. Foto: Galeria Multimèdia del Grec

El combat del segle és l’obra teatral de Denise Duncan i s’estrenarà a la Sala Beckett el 20 d’octubre i es podrà veure fins al 22 de novembre. L’obra està ambientada al principi del S.XX quan Jack Johnson, un boxejador americà que ha estat el primer afroamericà en ser campió mundial de pesos pesants arriba a Barcelona. En Jack s’enfrontarà a tots aquells dilemes i dubtes que el fan humà, com ara, el preu de la victòria, la frontera entre l’èxit i el fracàs o el racisme.

Armando Buika i Alex Brendemühl. Foto: Galeria Multimèdia del Grec

Mariana Percovich i David Teixidó presentaran Tránsitos al teatre La Gleva del 20 de novembre al 6 de desembre. Tránsitos neix a partir de treballar amb les comunitats trans de Barcelona, Buenos Aires i Monteviedo. L’obra mostrarà tres persones diferents que han de prendre la decisió d’iniciar o no iniciar el trànsit. Totes tres, es troben en una situació molt diferent. Els personatges faran servir el llenguatge de la dansa, el teatre i el document.

Delfina Martínez. Foto: Laia Alberch

La llista d’esdeveniments De Grec a Grec continua i n’hi ha de tota mena, alguns inclouen obres teatrals, d’altres musicals, passant pels monòlegs, la dansa i altres disciplines artístiques. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web del festival https://www.barcelona.cat/grec/es/de-grec-grec. De Grec a Grec és una aposta de l’Institut de Cultura de Barcelona per salvar el teatre amb una programació molt completa i variada per a tota classe de públic.

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí i ajudar-nos a superar la inestabilitat que genera l’actual crisi del coronavirus.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació