Cinc espectacles per acabar el Festival Grec

Comença la recta final del Festival Grec. Una setmana plena de propostes interessants que, de ben segur, aconseguiran que comencem el mes d’agost amb un somriure d’orella a orella. Aquí teniu els cinc imperdibles de Núvol, aquells espectacles que no ens perdrem per res del món.

Comença la recta final del Festival Grec. Una setmana plena de propostes interessants que, de ben segur, aconseguiran que comencem el mes d’agost amb un somriure d’orella a orella. Aquí teniu els cinc imperdibles de Núvol, aquells espectacles que no ens perdrem per res del món.

La imaginación del futuro

The civil wars: Si vau veure Hate radio i encara no us la podeu treure del cap, no us podeu perdre The civil wars. Això sí, agafeu-vos fort: The civil wars explica la història d’un salafista belga que fuig del seu país per donar suport a la creació d’un califat islàmic. A partir d’aquí i de les vivències dels propis actors, el dramaturg i periodista suís Milo Rau traça un retrat de l’Europa contemporània. Rau és un dels màxims exponents d’un nou teatre documental, marcadament polític, que pretén portar el públic a la reflexió i no a la catarsi més immediata.

La clausura del amor: Prepareu-vos perquè Barbara Lennie i Israel Elejalde protagonitzen una ruptura matrimonial i, segons els mateixos actors: “les paraules se’ns clavaran com ganivets”. L’obra, escrita i dirigida pel Pascal Rambert, es va estrenar l’any 2011 al festival d’Avignon i des de llavors s’ha representat a mig món. Un avís: Rambert assegura que no pensa tornar a dirigir l’obra, per tant, correu al Teatre Lliure!

La imaginación del futuro: Aquest és, segons els crítics teatrals de Xile, “l’espectacle més transgressor i políticament incorrecte de l’any”. Una peça de política ficció en la qual un grup de ministres vinguts del present assessora Salvador Allende per mirar de salvar el seu govern. Podran canviar la història? Podran evitar els 17 anys de dictadura i les conseqüències que encara ara arrossega el país? No us el perdeu!

Los esqueiters: Nao Albet i Marcel Borràs són els enfants terribles del teatre català, sí, però també dos creadors amb una gran intuïció escènica i responsables d’un dels millors muntatges de l’any: Mammón. Los esqueiters, que ja es va poder veure al Temporada Alta 2014, apropa un món tan present com desconegut per la gent, com és el dels skaters, al teatre. I, a més, transforma el seu moviment en dansa. Paga la pena.

Il n’est pas encore minuit…: Si encara recordeu l’espectacle que la Compagnie XY va presentar l’any 2012, no us podeu perdre aquest espectacle inspirat en l’univers dels castellers. Una aventura col·lectiva en què exploren la relació entre l’individu i el grup. Ho fan a partir d’un llenguatge físic específic, unes acrobàcies que «parlen» i basteixen per si mateixes un discurs narratiu capaç d’expressar idees i conceptes. Una bona manera d’acabar el festival!

 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació