Rhümia, la pallassada més poètica

L'espectacle comença dient que el pallasso és un poeta en acció i no li falta raó, perquè l'obra desperta sentiments i ambients que només la poesia t'aconsegueix arrencar.

Ara fa un parell d’anys vam poder gaudir d’un bonic, mil·limetrat i emotiu espectacle de pallassos. Es titulava Rhum i va ser tan sonat que va merèixer el Premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Pallassos. Aquella bogeria descontrolada aixecava aplaudiments i riures a dojo i tot gràcies a la vareta màgica d’en Joan Montanyès “Monti” que, malhauradament, no va poder viure l’estrena.

'Rhumia' es pot veure al Grec i la temporada que ve al Teatre Lliure. Fotografia de Josep Aznar

Ara, els integrants d’aquella aventura s’embarquen en un nou viatge. Consisteix en passar de Rhum a Rhümia. La companyia torna a escriure un nou espectacle per fer les delícies del públic. Els personatges són els mateixos, el seyor Matínes (Jordi Martínez), el senyor Arquetti (Joan Arqué), Peppino (Pep Pascual), Giuliani (Roger Julià) i en aquesta ocasió en Guillem Albà no se suma a la troupe i entra en el seu lloc Mauro Paganini, un clown i lutier argentí que està totalment a l’alçada de les circumstàncies.

Si en la primera aparició de la companyia es feia un homenatge al mític clown Rhum i també a en “Monti”, en aquesta ocasió l’estrena de l’espectacle va coincidir amb la pèrdua del gran pallasso suís Dimitri, a qui es va dedicar l’espectacle.

Bombers, predicadors, enganys, ballaruques i música. Una sopresa rere l’altra que et van duent del número clàssic de pallassos a la originalitat de les noves invencions d’aquesta colla descontrolada. En aquesta ocasió, la música té un paper molt rellevant i aconsegueix posar al públic dempeus cantant i ballant amb tota la companyia!

Jordi Martínez en un moment de 'Rhumia'. Fotografia de Josep Aznar

L’espectacle és catàrtic. Recomano que hi aneu, que us asseieu tranquil·lament a la vostra butaca i us deixeu portar. Veureu com de sobte un riu de rialles començarà a brollar-vos per tot el cos. No és la broma fàcil, no és un humor lleuger, és bo, és molt bo i aconsegueix que per uns moments oblidis l’atrafegat dia a dia per riure a cor que vols. Ara bé, no perdeu pistonada, l’espectacle només estarà quatre dies programat a l’Espai Lliure de Barcelona, però per sort per Nadal en podrem tornar a gaudir.

L’espectacle comença dient que el pallasso és un poeta en acció i no li falta raó, perquè l’obra desperta sentiments i ambients que només la poesia t’aconsegueix arrencar.

Aneu-hi, confieu i rieu, sobretot rieu!!!

Podeu comprar entrades per aquest espectacle al web del Teatre Lliure.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació