Per fi… Trapezi!

Crònica dels primers tres dies de la Fira Trapezi de Reus.

Dimecres es va inaugurar, finalment, la fira Trapezi de Reus. Un any molt especial, per la celebració del 25è aniversari i per la situació de pandèmia actual que ha permès realitzar el festival amb certa normalitat. A diferència dels altres anys, els espectacles no s’han realitzat al carrer, sinó en diversos espais amb control d’aforament. El Trapezi s’ha hagut de reinventar, però això no ha suposat cap problema pel seu desenvolupament, ja que les entrades s’han exhaurit en el 85% dels espectacles i la ciutat ha pogut gaudir dels espectacles de circ que aterren cada any als carrers de Reus.

Joel Martí i Pablo Molina van presentar l'espectacle 'Random' a la Fira Trapezi 2021.
Joel Martí i Pablo Molina van presentar l’espectacle ‘Random’ a la Fira Trapezi 2021.

El mateix dimecres, a l’espai Carpa Mas Iglesias, Joel Martí i Pablo Molina presentaven Random, un espectacle en què exploren constantment situacions teatrals fins als seus límits. El públic gaudeix de situacions que poden arribar a semblar absurdes o, fins i tot, cruels, però divertides. Els artistes combinen equilibris, dansa i teatre, acompanyats d’una escenografia mínima: una tenda de campanya, una pilota, un piano… i poca cosa més. Elements suficients per crear el caos a l’escenari. Un espectacle dinàmic, fresc i amb moltes sorpreses inesperades, com l’entrada en moto d’un repartidor de menjar a l’escenari. Martí i Molina representen situacions que poden ser reals, però sempre s’acaben complicant i acaben esdevenint situacions random.

Joel Martí i Pablo Molina van presentar l'espectacle 'Random' a la Fira Trapezi 2021.
Joel Martí i Pablo Molina van presentar l’espectacle ‘Random’ a la Fira Trapezi 2021.

Suspensión de Nueveuno Circo, al Teatre Fortuny, va captivar al públic amb un espectacle amb els malabars com a protagonistes acompanyats de llums, ombres, moviment… I ganivets! Cinc homes a escena que es coordinen, s’entenen, exploren en el seu interior i en la relació que tenen entre ells. Els artistes comparteixen escena mentre es cuiden, s’acompanyen o fins i tot, s’enfaden o s’arriben a tirar ganivets sobre la seva pròpia ombra. Al llarg dels seixanta minuts van despullant-se fins a conèixer quins són els seus temors, defectes… I també tot allò positiu, a través del testimoni de les veus de familiars o amics seus que parlen sobre ells mentre estan a l’escenari fent malabars, amb el diàbolo. Suspensión és un espectacle que permet l’autoexploració dels artistes i també de la relació entre ells. Una posada escena marcada per la importància de la llum i les ombres en tota l’obra; una obra captivadora i personal que va ser molt aplaudida pel públic del teatre.

La companyia Nueveuno Circo va presentar 'Suspensión' a la Fira Trapezi 2021.
La companyia Nueveuno Circo va presentar ‘Suspensión’ a la Fira Trapezi 2021.

A l’espai de la Palma, divendres a la tarda, la companyia UpArte presentava Áureo, una exhibició d’acrobàcies d’alt nivell acompanyades d’objectes que van component l’escenografia al llarg de l’obra. Combinació de salts, salts de barra russa, banquina, portes i manipulació de l’escenografia en una atmosfera governada per l’harmonia van deixar al públic bocabadat. L’espectacle acrobàtic anava acompanyat d’objectes, però també d’humor, un conjunt amb molt bon resultat que va fer gaudir molt el públic de la Palma, tan grans com més petits.

'Áureo', un espectacle de la companyia UpArte al Trapezi de Reus 2021.
‘Áureo’, un espectacle de la companyia UpArte al Trapezi de Reus 2021.

El jardí de la Palma acollí l’espectacle Cris-is, que començà amb una boda: un home i una dona acabats de casar apareixent davant del públic celebrant l’enllaç, però la felicitat que mostren ben aviat canviarà. A l’escenari, una casa on viuen la parella, de seguida comença el drama. Tota la felicitat de l’enllaç es transforma en una rutina on ella no rep cap atenció del seu espòs i s’encarrega sola de totes les tasques de la llar. L’obra se centra en l’escena; en la casa miserable que s’hi representa, però la protagonista tot sovint baixava al públic a buscar l’ajuda d’aquest, ja sigui per aguantar l’antena de la televisió com per posar una nena del públic a l’olla. Un espectacle que representa un drama i una situació que podria ser més que real des de la comèdia i la tendresa, i en què el públic no deixa de riure ni un sol instant!

Podeu seguir amb la crònica del cap de setmana del Trapezi feta per Ashta Amorós.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació