Pep Antón Muñoz i Jaume Casals es retroben a l’escenari

La primera producció pròpia de la temporada de la Sala Versus Glòries té tots els al·licients per fer emocionar i reflexionar els espectadors.

De tant en tant, necessitem escoltar un “T’estimo” d’aquella persona imprescindible. A vegades, però, és complicat fer-ho. Tot i conviure-hi tota la vida, arriba un dia que la relació es refreda de tal manera que res té sentit: ni que et feliciti pel teu aniversari o que s’interessi per la teva vida. I quan ho fa et molesta. Però, i si et fa un regal que es transforma en la solució de tot? Un objecte que us ajuda a expressar-vos sentimentalment  i a reestructurar la relació, ho acceptaries?

Aquest és el plantejament que fa el jove dramaturg Roc Esquius a l’hora de descriure la seva creació teatral, ELI. Una obra que vol mostrar la relació gèlida i apàtica entre un fill i un pare, fins que l’aparició d’una màquina ELI, en forma de regal, ho capgira tot. D’alguna manera, és la història actualitzada del mite d’Ícar –aquell que no va voler escoltar els consells del seu pare Dèdal i va voler volar tan alt que no se’n va en sortir–. En aquest cas, el final encara no el sabem. La producció, que es durà a terme del 5 de novembre al 2 de desembre a la Sala Versus Glòries, estarà protagonitzada per l’actor veterà Pep Anton Muñoz i la jove promesa Jaume Casals sota la direcció d’Antonio Calvo, que torna al Versus després de dotze anys.

Els dos actors, que van coincidir en el serial de TV3 La Riera i que a més, protagonitzaven una parella homosexual d’edats diferenciades, van connectar de manera evident i innegable. Arran d’aquesta relació d’amistat que va emergir ha sorgit ELI, crea tot el que puguis sentir.  “Això va venir d’un encàrrec del Jaume i el Pep Antón. Llavors vaig parlar amb la Sala Versus Glòries i em van donar l’oportunitat d’escriure un text a mida per ells. La premissa era que aquesta relació que tenien ells dos, tan íntima i potent, comencés absolutament trencada”, explica Esquius.

Per la seva banda, Pep Antón Muñoz ha celebrat amb molta emoció el seu retorn al teatre, ja que feia vuit anys que no pujava a un escenari. “Necessitava alguna cosa suficientment engrescadora per posar-me les piles un altre cop i trepitjar escenaris. ELI té tots els components necessaris i primordials que a mi em desperta aquesta necessitat i aquestes ganes de tornar-me-la a jugar, de tornar-me a exhibir, de tornar-me a equivocar o de tornar-la a encertar.

Així doncs, la primera producció pròpia de la temporada de la Sala Versus Glòries, d’ençà que es va fer el traspàs de la direcció artística i gestió a Ramon Godino i Jofre Blesa, ara fa menys de mig any, té tots els al·licients per fer emocionar i reflexionar els espectadors, com també convertir-los en els testimonis de la primera funció d’aquesta parella d’actors que fan vibrar les pantalles i, ara, els escenaris.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació