Olot tremola!

Des de l'any 2009 la capital de la Garrotxa registra, pels volts del mes d'abril, una pujada en la seva activitat sísmica, ja de per sí considerable. El Sismògraf d'Olot omple tots els racons de dansa, als teatres, places, parcs i observatoris astronòmics. Enmig de volcans i fagedes, del 31 de març al 3 d'abril Olot esdevé també l'epicentre de la dansa.

Des de l’any 2009 la capital de la Garrotxa registra, pels volts del mes d’abril, una pujada en la seva activitat sísmica, ja de per sí considerable. El Sismògraf omple tots els racons d’Olot de dansa, als teatres, places, parcs i observatoris astronòmics. Enmig de volcans i fagedes, del 31 de març al 3 d’abril Olot esdevé també l’epicentre de la dansa.

Follow the leader, de XeviXaviXou. Estrena al Sismògraf 2016

Una de les novetats de l’edició d’enguany són les Rèpliques, aquelles activitats sísmiques que es produeixen després d’un terratrèmol. En aquest cas, però, succeeixen abans i després dels tremolors. El 18 i 19 de març es va poder veure Foot-Ball, de la companyia Gelabert-Azzopardi, i La partida, de Vero Cendoya (espectacle guanyador del Premi de la Crítica en Arts de Carrer), en un programa que barrejava dansa i esport, més concretament futbol. El 8 d’abril es podrà veure Tots dansen, d’Álvaro de la Peña, el 21 d’abril El cinquè hivern, de Mal Pelo, i el 29 d’abril +45, de Sebastián García Ferro. Tot això és gràcies a les complicitats del Sismògraf amb el Mercat de les Flors, la casa de la dansa, entre d’altres festivals i teatres amics.

I és que el festival dirigit per Tena Busquets creix edició rere edició, i el passat 2015 el “festival que detecta el moviment” va passar a ser un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de la Generalitat, juntament amb el Trapezi de Reus, FiraTàrrega o La Mostra d’Igualada.

Els quatre dies que dura el festival hi podrem veure diverses estrenes, com ara Follow the leader dels XeviXaviXou, que uneixen dansa i humor; Eden Club, d’Inés Boza, Senza Tempo i Giulia Valle, o allò que passa a un local de balls de saló quan tothom marxa; o Si sabes lo que hay, de la Fundació Collado-Van Hoestenberghe, sempre crítics, còmics i punyents. També tenim moltes ganes de veure i experimentar Life in the Universe, dels danesos Hello!Earth, imaginem que en paratges envoltats de verd. Però el Sismògraf és molt més que un festival que permet descobrir als ciutadans d’Olot i a tothom que vulgui les novetats en el camp de la dansa contemporània: és un punt de trobada entre professionals, programadors, crítica i públic. Durant els quatre dies que dura el festival tindrà lloc la trobada de l’European Dancehouse Network (xarxa de cases de la dansa europees), amb un cicle de conferències titulat Com fer la dansa rellevant? Exercicis i pràctiques. Les activitats es desenvoluparan a l’Hotel de la Vall d’en Bas i al Casino Olotí, on es reuniran més de 20 directors de cases de dansa, i on tindran lloc conferències sobre cultura i desenvolupament sostenible (Jordi Pascual), o una classe-conferència sobre l’espectacle Siena, de La Veronal, espectacle que es podrà tornar a veure a Olot. El Sismògraf també ofereix un programa d’activitats per a professionals del sector, ja siguin destinades a educadors i treballadors socials que vulguin treballar amb eines provinents de la dansa (en connexió amb Apropa Cultura), professionals de la salut interessats en utilitzar la dansa com a teràpia (en una master class impartida per Cesc Gelabert), o un taller de realització de vídeos professionals de dansa amb Derek Pedrós.

El blog del Sismògraf també registra activitat sísmica des de fa algun temps, on ha tingut molta repercussió la publicació d’una carta d’un espectador als professionals de la dansa (molt crítica amb tots aquells programadaors absents al festival), o un manual d’instruccions per a espectadors amb molta gràcia (“Si estàs molt constipat, amb el nas tapat i no pares de tossir i esternudar, el millor que pots fer és regalar la teva entrada a algú altre. El públic t’ho agrairà”).

El Sismògraf creix, vibra i tremola. Els del Núvol hi anirem, tremolarem i us ho explicarem des d’aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació