Octubre de contes amb el Festival Munt de Mots

Dilluns 20 d'octubre arrenca el Festival Munt de Mots a Luz de Gas, amb la presència de la cantant Clara Sanabras. La cinquena edició del festival de narració oral se celebra entre el 20 i el 25 d'octubre i preveu omplir la ciutat de contes i de moltes propostes relacionades amb la narració.

Dilluns 20 d’octubre arrenca el Festival Munt de Mots a Luz de Gas, amb la presència de la cantant Clara Sanabras. La cinquena edició del festival de narració oral se celebra  entre el 20 i el 25 d’octubre i preveu omplir la ciutat de contes i de moltes propostes relacionades amb la narració.

Durant cinc dies, l’oralitat prendrà la paraula i serà la protagonista de les més de 50 activitats programades en els 30 espais amb què compta el Festival repartits per biblioteques, centres cívics, bars, ateneus, teatres i museus per tal d’oferir el gruix d’una programació que va des de les sessions de contes adreçades tant a grans com a petits, passant per conferències, que ofereixen nous aspectes d’estudi i de reflexió al voltant de la narració, així com tallers i jam’s de contes en què qui vulgui podrà contar i participar-hi més activament, com són els espais de Cuentod@s, Narrín Narran o Tu Contes.

A més a més, el Festival proposa un concurs de fotografies en què es convidarà el públic a fer fotos de les activitats del Festival, i a pujar-les a Instagram, amb l’etiqueta #instamots. També és important destacar-hi l’exposició d’il·lustracions a càrrec d’uns il·lustradors que aniran caçant imatges en les diverses activitats del festival.

Cinc anys de Festival és una xifra que el situa a l’equador d’un procés més que consolidat. El camí no ha estat ni és gens fàcil. Organitzat per l’Associació Munt de Paraules i el Centre Cívic Pati Llimona, amb  patrocinadors com són el Consorci de Biblioteques de Barcelona, els Centres Cívics i Culturals de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Sala Luz de Gas i amb una llista important d’entitats que hi donen suport, el Festival ha hagut de comptar, aquest any també, amb l’ajuda dels micromecenes (i dos supermecenes) de la campanya de Verkami que va engegar el passat estiu per tal d’assumir les diferents despeses per posar en marxa la seva difusió. A banda de seguir comptant, també, i aquesta és la seva grandesa, amb una colla de voluntaris per tal que funcioni cada peça d’aquest gran engranatge.

Un engranatge que en l’edició d’aquest any ha volgut que el Festival també se sumi a la commemoració del Tricentenari  que se celebra al nostre país. És per aquest motiu que enguany s’ha apostat, en la majoria de sessions del festival, pels narradors que transmeten la seva paraula en llengua catalanao que porten una bona pila d’anys vivint a casa nostra. Si en edicions passades s’havia donat veu a narradors vinguts d’altres contrades, ara és el torn d’enaltir les veus d’aquí i de fer èmfasi amb els narradors de proximitat, tal com es vol deixar palès en un dels espectacles amb més solera, el “Cuentae Linguae”, en què en aquesta ocasió podrem sentir narradors contant en català amb els accents de les seves llengües d’origen i també en altres varietats geogràfiques del català.

L’acte estrella, però, serà sens dubte la inauguració del dia 20. Munt de Mots vol convertir la Sala Luz de Gas en un munt de persones frisant per donar el tret de sortida al Festival. A les 20h es descorreran les cortines i a partir d’aquí la màgia està assegurada. D’entre els diferents convidats, hi haurà la presència especial de l’artista catalana Clara Sanabras que vindrà de Londres a presentar-nos el seu darrer disc “El vol Dispers-Songs of Spanish Exile”.

El Festival, que va néixer amb el propòsit de promoure l’art de la narració oral a Barcelona, segueix eixamplant les fronteres i mantenint les places de Cardedeu, Gavà i Palau-Solità i Plegamans. Així que agafeu agendes i sigui aquí o allà veniu a sentir contes. Podeu consultar el programa a la pàgina web aquí.

Teniu un ventall ben ampli per escollir i descobrir històries que us faran emocionar i somriure. Que provocaran en vosaltres el gest de complicitat que porten els contes i en nosaltres la satisfacció que tot això val la pena.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació