Nits d’estiu amb altura

El 6 d’agost arrenca Terrats en Cultura 2020, un festival que porta l’espectacle als terrats de Barcelona

A banda d’estendre-hi llençols, els darrers mesos han servit també de zona de jocs, de gimnàs i de biblioteca. Sens dubte s’han convertit en un dels llocs d’esbarjo preferits dels veïns durant el confinament i, ara que és estiu, aquesta funció d’oci hi seguirà sent. Sota les estrelles i sobre la ciutat, els terrats de Barcelona es convertiran en l’escenari perfecte per a passar-hi les nits d’estiu amb la vuitena edició de Terrats en Cultura.

‘Les coses excepcionals’ es podrà veure el 6 i 7 d’agost a l’Eixample | Foto: Sixto Paz.

El festival converteix una acció convencional, com anar al teatre o a un concert, en una experiència d’altura, a un espai obert, com són els terrats de la ciutat. I no només això, sinó que hi juga un paper encara més emocionant el factor sorpresa: quan l’espectador compra la seva entrada no sap a quin dels múltiples terrats de la ciutat haurà de pujar fins a 48 hores abans de l’espectacle.

Terrats en Cultura és una de les iniciatives de Coincidències, una associació cultural que va néixer a Barcelona la primavera de 2013 amb la intenció de crear noves experiències culturals, el que des de l’associació anomenen “cultura 3.0”. Es tracta de buscar espais més enllà dels tradicionals, com serien les sales de teatre o els museus, i convertir qualsevol espai urbà en un lloc per a portar-hi la cultura, sense limitar-ne el consum a una petita part de la ciutadania.

La novetat d’aquesta edició és l’oferta d’espectacles tots els dijous del mes d’agost, que es proposa com una alternativa d’oci cultural per a aquells que es quedin a Barcelona durant aquest mes. El dijous 6 d’agost arrenca la programació a algun terrat de l’Eixample encara per descobrir amb Les coses excepcionals, la versió catalana que Pau Roca fa de l’èxit del director i dramaturg britànic Duncan Macmillan. Les entrades, que ja s’han exhaurit, encara estan disponibles per a l’endemà, divendres 7 d’agost.

El dijous següent, 13 d’agost, serà el torn de Tubs del món, una trobada musical amb l’artista Xavi Lozano marinada amb un tast de vins a càrrec de D.O. Catalunya. En aquest cas, la localització escollida per aquesta vetllada és un terrat al barri de les Tres Torres. El 20 d’agost, serà el torn de la dansa al barri de Les Corts, amb l’espectacle roges, de la mà d’Helena Gispert, Miquel Barcelona i Oriol Mula. Finalment, la temporada d’agost la clourà el dia 27 al barri de La Pau la compositora Marta Knight, amb el seu estil propi que navega entre l’indie folk i el rock.

Les entrades es poden aconseguir al web de l’associació, que també ofereix ja els esdeveniments culturals del setembre: ¿Y Después?, un espectacle de dansa dins el cicle Escenes Singulars; i el concert de CARLA -l’alter ego de la vigatana Carla Serrat-, coincidint amb el piromusical de la Mercè.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació