Munt de mots o contar per celebrar

El Festival de Narració Oral Munt de Mots, torna a desplegar tots els bons propòsits per ser a Barcelona del 20 al 25 d'octubre amb les millors propostes de contes. Els organitzadors del festival han obert una campanya de micromecenatge per fer viable la nova edició del festival.

El Festival de Narració Oral Munt de Mots, torna a desplegar tots els bons propòsits per ser a Barcelona del 20 al 25 d’octubre amb les millors propostes de contes. Els organitzadors del festival han obert una campanya de micromecenatge per fer viable la nova edició del festival.

Enguany és el cinquè any del Festival i volem contar per celebrar-ho. I ho volem celebrar comptant i contant amb un gruix important de narradors d’aquí, de casa nostra, per celebrar aquests tres-cents anys de llengua catalana i de contes d’arreu, els 18 d’un dels espais més emblemàtics de la narració: el Harlem Jazz, els 10 de la Mostra de Narració Oral “Solo Contigo” i el “Cuentod@s” al Pati Llimona, els més de 10 de l’Astrolabi, els de la sala El Almazen… Celebrar que entre tots s’ha anat creant a la ciutat un espai per a la narració oral, malgrat les dificultats.

L’any passat, a l’article en què anunciava el Festival de l’edició passada, l’encetava amb una pregunta: com sobreviuen les propostes a un temps de desànim generalitzat en què les portes de les subvencions estan tancades?  Han passat els mesos i tornem a ser al cap del carrer. Les circumstàncies no han variat gaire i seguim posant-hi enginy, dedicació, perseverança, solidaritat… però la realitat fa que un any més s’hagi hagut de recórrer al micromecenatge per cobrir les mínimes despeses.

La plataforma Verkami ofereix la possibilitat que amb petites aportacions particulars, assumibles per tothom (algunes són equivalents al que costaria un refresc) i amb recompenses ben generoses, els projectes tinguin l’oportunitat de veure la llum i, també, que l’oferta cultural de la ciutat no s’aturi encara més.

Cinc anys és un tros prou important del viatge de la narració perquè ara quedi estroncat. És per això que el Festival demana la col·laboració de tothom. És tan fàcil com entrar aquí i escollir l’aportació que encaixi a la mida de cadascú. Per ajudar a impulsar la participació en el projecte, s’ha organitzat una marató de contes “2a Pila de Paraules per al Munt de Mots” per al pròxim dijous 10, a les 19h, al Centre Cívic Torre Llobeta.

Si és així, si s’aconsegueix arribar a la quantitat establerta, el Festival podrà seguir el seu curs i preparar-se perquè a partir del 20 d’octubre Barcelona s’obri com un acordió i els contes es propaguin en biblioteques, centres cívics, llibreries, bars, places, teatres, ateneus, museus… tant a la ciutat com a les subseus de Cardedeu, Gavà i Palau-Solità i Plegamans, que ja l’any passat van participar en el Munt de Mots. A més de les diferents xerrades, activitats i tallers previstos a l’entorn de la narració, l’entrada dels quals és gratuïta.

Si és així, doncs, el dia 20 es podrà fer la inauguració a la sala Luz de Gas, el Pati Llimona acollirà l’acte de cloenda el dia 25 més el de Cuentae Linguae  (aquest any dedicat a les diferents varietats geogràfiques i accents del català), el Teatre Tantarantana podrà obrir les portes als nous narradors dins l’espectacle “Noves veus”, el Museu de la Música tornarà a seduir-nos les orelles amb una aposta inigualable, de la mateixa manera que ho farà el Harlem Jazz o la Casa América Catalunya o la sala El Almazen, o l’Ateneu de Nou Barris o l’Ateneu Roig o el bar Pla de la Calma de Cardedeu… o el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Compartir emocions, regalar-nos instants irrepetibles, assaborir històries (noves o conegudes) en la música d’altres veus i deixar que calin dins nostre, jugar amb les paraules, engegar el dispositiu de l’imaginari i viure-ho en pantalla cinemascop… Tot això i molt més és el que el Festival Munt de Mots porta a la maleta per a tots nosaltres i parafrasejant Salvat-Papasseit diria: tot això bo ens espera si hi col·laborem tots plegats.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació