Marc Angelet es descarrega una app màgica a la FlyHard

Marc Angelet ha estrenat a la Sala FlyHard la seva nova obra 'eGo', que explica la història d'un individu que veu resolta la seva vida gràcies a una app que es descarrega al mòbil. "eGo és un espectacle que gira al voltant de les nostres decisions", ens explica Angelet.

Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

Marc Angelet ha estrenat a la Sala FlyHard la seva nova obra ‘eGo’, que explica la història d’un individu que veu resolta la seva vida gràcies a una app que es descarrega al mòbil. “eGo és un espectacle que gira al voltant de les nostres decisions”, ens explica Angelet. “Decisions que ens agrada pensar que neixen de la nostra ‘idealitzada’ llibertat, però que en realitat estan condicionades per la nostra herència genètica, creences de la infància, personalitat, imperatius socials o laborals o familiars, o la posició dels planetes el dia que vam néixer… I ara estan o poden estar condicionades també, per la tecnologia’.

eGo és la darrera obra que ha programat i produït Jordi Casanovas abans d’abandonar la SalaFlyhard. Casanovas és també un fan de la tecnologia i sovint la relació de l’home amb les màquines també ha centrat la seva obra.

“La tecnologia i la seva relació amb les nostres llibertats és un tema que sempre m’ha resultat atractiu, i que en els darrers temps està en constant evolució”, explica Marc Angelet, que ja havia abordat aquest tema en muntatges anteriors, com El Biògraf, o Black Box – espectacles que, com eGo, beuen en certa mesura de la ciència ficció d’autors com Arthur C.Clarke o Philip K. Dick.

Avui s’aprova al congrés de diputats la nova Llei de Seguretat Ciutadana, que torna a posar sobre la taula el dilema entre llibertat i seguretat. És un tema que Angelet tracta a ‘eGo’: El debat “seguretat versus llibertat” ha dominat els últims anys, però crec que en un futur immediat la qüestió se centrarà en el bon ús de les tecnologies i si aquestes ens fan més humans o més idiotes”, diu Angelet.

eGo de Marc Angelet — Trailer from flyhard on Vimeo.

eGo: una app màgica

eGo és el nom d’una petita aplicació que allibera a l’usuari de prendre decisions. Així de simple. L’aplicació les pren per tu. Això sí, pren les decisions que en el fons tu voldries prendre i que per por, auto-censura, o pre-judicis, no acabes prenent mai. El mateix determinisme de l’app ha guiat l’escriptura de l’obra: “A partir d’aquesta idea de partida, jo poca cosa vaig fer… La pròpia aplicació va anar marcant el camí de la dramatúrgia”, confessa Angelet. Si eGo em deia que situés l’espectacle en un garatge ronyós –d’on sembla ser que han sortit genis e imperis informàtics-  jo simplement ho feia.
eGo m’assenyalava als personatges i jo els feia actuar – sempre seguint els designis d’eGo, és clar.. eGo em deia que matés a un personatge… I jo… El matava. eGo em deia que fos un thriller. I un thriller feia.
eGo em deia que busqués punts de comèdia. I jo els buscava”.

Tot plegat fa dubtar Angelet sobre l’autoria de eGo: “En el fons, a hores d’ara, encara em pregunto qui és el veritable autor de la peça. Com diu un dels personatges ‘no sé si jo vaig crear eGo, o si eGo em va dir que la crees’.

eGo és també una obra de teatre. L’obra no us la podeu descarregar, l’heu d’anar a veure. És més que una ordre.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació